Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

TV: Ekdal om den tuffa säsongen med Cagliari

Nästa

Avbryt
Försök igen

Albin Ekdal och hans Cagliari har haft en tuff vår i Serie A. Tränaren Zdenek Zeman sparkades för att sedan återfå sitt jobb. De sålda stjärnspelarna har ersatts med oprövade talanger och fansen blir allt mer otåliga. 
- Fansen ställer krav på att vi ska hålla oss kvar och i ibland kan stämningen vara nästintill hotfull, säger Ekdal.

Två vinster, tre kryss och åtta förluster är Cagliaris facit efter årsskiftet i Serie A. Ett facit som innebär att Cagliari just nu ligger på nedflyttningsplats. Albin Ekdal menar att en del bakom de svaga resultaten ligger i spelartruppens sammansättning.

-  Det är tufft för oss och vi tappade många viktiga startspelare inför året och ersatte med yngre och mer oprövade talanger. Vi får kämpa för att hålla oss kvar helt enkelt, säger den 25-årige inntermittfältaren.

Cagliaris tabelläge har inte gått fansen obemärkt förbi och pressen på laget ökar för varje omgång som Cagliari fortfarande ligger under strecket.

- Fansen ställer krav att vi ska vara kvar och ibland är det nästintill hotfull stämningutanför arenan eller utanför träningen. Folk på stan kommenterar och är besvikna. Man lever under den pressen och kan få 10-12 kommentarer från folk ute på gatan eller i restaurangen om att vi ska göra si och göra så.

Som ett försök att vända de svaga resultaten sparkade Cagliari Zdenek Zeman och tog in Gianfranco Zola. Resultaten uteblev dock och Zeman fick tillbaka sitt jobb.

- Det måste ha varit ett märkligt samtal att komma in igen efter att ha blivit sparkad och självklart är det inte någon vanlig situation vi befinner oss i. Man sparkar Zeman tar in Zola och sen förlorar vi ett par matcher så sparkar man honom och tar tillbaka Zeman igen, säger Ekdal som startat i 24 ligamatcher den här säsongen.

I klippet berättar Ekdal dessutom om sitt hattrick på San Siro, sin roll som box till box-spelare, sina studier och om sin syn landslagets framtid utan Zlatan Ibrahimovic.

Publicerad 2015-03-31 kl 19:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons