TV: Fiorentina demolerade Sampdoria - i Ekdals frånvaro

Under söndagen ställdes Sampdoria hemma mot Fiorentina.
En match som landslagsspelaren Albin Ekdal missade då han var avstängd.
Då passade Fiorentina på att köra över Sampdoria med hela 5-1.

Svensken Albin Ekdal har noterats för 22 ligamatcher i hans Sampdoria denna säsong men i söndagens match mot Fiorentina saknades svensken i och med avstängning efter för många gula kort. Tur i oturen då det skulle visa sig bli tufft för Sampdoria hemma på Luigi Ferraris.

Oturen började redan i den åttonde minuten när Morten Thorsby stötte bollen i eget mål, och det var bara början. 10 minuter senare utökade Fiorentina och Dušan Vlahović sin ledning från elva meter efter en handboll. Som att Sampdorias uppförsbacke inte var tillräckligt lång så visades hemmalagets Nicola Murru ut efter två gula kort. Fiorentina fick därigenom ännu en straffspark som förvaltades på bästa sätt från gästernas Federico Chiesa.

I andra halvleken fortsatte Fiorentina att ösa på när både 0-4 och 0-5 kom genom målskyttarna från de första 45 minuterna - Vlahović och Chiesa.

Sampdoria fick ett tröstmål i slutminuterna efter en fin nick från Manolo Gabbiadini.

Fiorentinas vinst innebär att de klättrar till en trettonde plats i tabellen medan Sampdoria faller till plats 17.