TV: Fortsatt tungt för Ekdals Sampdoria - tappade 2-0-ledning till förlust mot nykomlingen

Serie A

Albin Ekdal och hans Sampdoria såg ut att få revansch från premiärförlusten mot Dejan Kulusevskis Juventus.
Men Benevento hade andra planer, och vände ett 2-0-underläge till 3-2-vinst.

Milan

Efter att ha förlorat sin Serie A-premiär med 3-0 förra helgen mot Juventus, då Dejan Kulusevski debutmålade, var Sampdoria ute efter revansch när Benevento kom på besök under lördagskvällen. För nykomlingen Benevento, å andra sidan, var det Serie A-premiär som gällde då man inte spelade alls förra helgen.

Det började bra för Sampdoria. Efter bara åtta minuter gjorde den evige målsprutan, 37-årige Fabio Quagliarella, säsongens första mål för att ge Sampdoria 1-0.

Bara tio minuter senare var det dags för 2-0 - och det kom från en svenskbekanting. Då Sampdoria misslyckats med en hörna, fångade man upp bollen med sin andra våg, och där hittade Sampdoria-debutanten Antonio Candreva den förre Djurgårds-backen Omar Colley vid första stolpen som nickade in 2-0 till Sampdoria.

Men i den 33:e minuten reducerade Benevento. Då Sampdoria-försvaret misslyckats med att rensa ett inlägg, dök Luca Caldirola upp och skickade läckert in returen på volley till 2-1.

2-1 höll sig sedan tills det var tjugo minuter kvar att spela - då var Caldirola framme återigen och satte kvitteringen för Benevento. På en hörna från Gianluca Caprari dök Caldirola upp vid den främre stolpen och nickade in 2-2 till Benevento.

Benevento fulländade sedan sin comeback med två minuter kvar att spela. Marco Sau fick bollen i Sampdorias straffområde, men han kom aldrig till skottläge. Anfallaren vände därför om och slog en bakåtpass  - där högerbacken Gaetano Letizia dök upp strax utanför straffområdet och dundrade in 3-2-målet för Benevento.

Filippo Inzaghis mannar försvarade sedan ledningen och åker hem till Campania-regionen med tre poäng och seger i Serie A-premiären. För Albin Ekdal och hans Sampdoria är det desto dystrare, man har nu två raka förluster och i nästa omgång möter man Fiorentina borta på Stadio Artemio Franchi. För Beneventos del, väntar Inter hemma på Stadium Ciro Vigorito.

-
-
Publicerad 2020-09-26 kl 20:27

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.