TV: Gabbiadini med superfrispark när Sampdoria vände och vann - lyfte från nedflyttningsplats

Serie A

Efter en tung säsongsstart är Sampdoria uppe ovanför nedflyttningsstrecket.
Det efter en superfrispark och vändning mot Udinese.

Albin Ekdals Sampdoria har haft en riktigt jobbig inledning på Serie A-säsongen. På de första tio matcherna blev det bara en seger och totalt fem poäng. Men kanske har det vänt nu. Inför söndagens möte med Udinese hade man tre raka utan förlust, varav en seger. Och under söndagen blev det en ny seger.

Udinese, där Ken Sema saknades på grund av skada, tog visserligen ledningen efter att Ilija Nestorovski snodde åt sig bollen efter ett missförstånd mellan Andrea Bertolacci och Albin Ekdal. Nestorovski avslutade sedan via Omar Colley och in i mål.

I den sjätte tilläggsminuten av första halvlek kom Sampdorias kvittering. Manolo Gabbiadini skickade iväg en frisparkskanon som borrade upp sig i krysset.

Tidigt i andra halvlek fick Udinese Mato Jajalo utvisad efter att han dragit på sig sitt andra gula kort. Det skulle ge Sampdoria ett övertag, som man också skulle förvalta. Knappt 20 minuter från slutet slog Albin Ekdal fram bollen till Fabio Quagliarella som revs ner i straffområdet. Domaren tvekade inte och pekade på straffpunkten. Gaston Ramirez klev fram och satte säkert 2-1 - vilket också skulle bli vinstmålet.

Sampdoria gick i och med segern upp från nedflyttningsplats i Serie A, och återfinns nu på plats 16.