TV: Genoa över strecket - Granens assist sänkte Lazio

Italien

Genoa hade den första havleken. Lazio hade den andra. Men i slutändan var det Andreas Granqvists panna som öppnade för Genoas bragdseger.

Nedflyttningshotade Genoa tog en mycket, mycket viktig seger mot trean Lazio. Men det satt långt inne.

Allt började strålande för Genoa. Marco Boriello stänkte upp upp en hörnretur i nättaket från kort distans och sedan satte Bertolacci ett långskott några minuter senare till 2-0.

Men i den andra halvleken kom Lazio ikapp. Efter 58 minuter kom reduceringen. Och det var Sergio Floccari som väckte hoppet med ett distinkt skott i nättaket.

I den 82:a minuten kom sedan kvitteringen för Lazio. Stefano Mauri skickade in en straff till 2-2.

Lazio gick för tre poäng i matchen. Istället var det Genoa som snodde åt sig alla poängen. I den 95:e minuten skarvade Andreas Granqvist en hörna som nådde Marco Rigoni i straffområdet. Sekund senare låg bollen över mållinjen till 3-2 och stort jubel hos Genoa.

Bottenlaget klättrar nu upp på säker mark - en poäng före Pescara under sträcket.

Genoa: Frey; Granqvist, Portanova, Manfredini; Cassani, Kucka, Matuzalem, Rossi, Moretti; Bertolacci; Borriello
Bänken: Tzorvas, Ferronetti, Said, Nadarevic, Olivera, Tozser, Jorquera, Donnarumma, Immobile

Lazio: Marchetti; Ciani, Cana, Radu; Konko, Gonzalez, Ledesma, Mauri, Lulic; Floccari, Klose
Bänken: Bizzarri, Cavanda, Stankevicius, Brocchi, Candreva, Rozzi, Kozak

Publicerad 2013-02-03 kl 17:04