TV: Här blir Edison Cavani hattrick-kung mot Milan

Italien

Edison Cavani - kung av Italien. Med ett hattrick sänkte Napolistjärnan mästarlaget Milan.

Med ett hattrick sänkte Napolis store målskytt Edinson Cavani Milan i serie A-fotbollen på söndagen. Utan skadade Zlatan Ibrahimovic satsade Milans tränare Massimiliano Allegri på Antonio Cassano och Pato i anfallet.

Det var dock Alberto Aquilani som gav Milan ledningen i tolfte minuten. Svaret kom omgående. Minuten senare fick Cavani läge efter en frispark och sköt 1—1 mellan benen på Christian Abbiati i Milans mål.

Cavani hittade rätt två gånger till och Napoli vann med 3—1.

Andreas Granqvist fick en lyckosam debut i Genoa. Landslagsmittbacken började på bänken borta mot Lazio, men fick hoppa in i 23:e minuten. Då ledde Lazio med 1—0 efter mål i tionde minuten av Giuseppe Sculli. I andra halvlek vände Genoa till 2—1-seger med Rodrigo Palacio och Juraj Kucka som målskyttar.

Juventus tog sin andra raka seger och Alessandro Matri var poängmakaren. Tidigt i andra halvlek gjorde han matchens enda mål borta mot Siena.

Udinese har också full pott efter 2—0 hemma mot Fiorentina. Antonio Di Natale och Mauricio Isla gjorde målen.

Sebastian Giovinco gjorde båda målen då Parma kom tillbaka efter 1—4-smällen mot Juventus i premiären och vann över Chievo med 2—1. Men i slutskedet fick Giovinco också sitt andra gula kort och blev utvisad.

MILAN: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Bonera, Nocerino, Van Bommel, Seedorf, Aquilani, Pato, Cassano.

NAPOLI: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Inler, Gargano, Dossena, Hamsik, Lavezzi, Cavani.

Publicerad 2011-09-18 kl 22:45