TV: Hattrick för Cavani mot Inter

Italien

Napoli tog emot Inter - och Edinson Cavani bjöd på stor show. Tack vare hans hattrick kopplade syditalienarna ett grepp som inte kommer att lossna om andraplatsen.

Tidigare under söndagen stod det klart att Napoli inte skulle kunna sno ligatiteln från Juventus. Laget ställdes nu mot ett Inter som jagar en plats i Europa League.

Det var dock Napoli som tog ledningen redan i den tredje minuten, inte helt otippat var det Edisnon Cavani som var målskytten.

Inter kunde dock kvittera i den 21 minuten då Ricardo Alvarez blev neddragen i straffområdet. Han tog själv hand om den efterföljande straffen och trots att De Sanctis var på bollen så letade den sig in i mål.

Napoli och Cavani skulle dock komma igen, även de på straff den här gången. Inters Handanovic var dock inte i närheten av Cavanis säkra straff nere i målvaktens högra hörn, vilket betydde 2-1 till Napoli.

Inter jobbade sedan hårt för ett kvitteringsmål, men istället blev det Napoli och Cavani som gjorde mål igen. Uruguayanen fastställde sitt hattrick när han slängde sig fram och stötte in Pandevs långa, låga inlägg.

Nu ligger Napoli sju poäng före Milan med tre matcher kvar att spela, och det försprånget lär man inte tappa.

Publicerad 2013-05-05 kl 22:38