TV: Higuain hjälte mot Inter - Juventus ny serieledare

Serie A

Gonzalo Higuain hoppade in och sänkte Inter.
Därmed tog Juventus över serieledningen i Serie A.
- Jag är glad över att vi tog hem det, säger Higuain enligt Football-Italia.

Seriefinal, Inter mot Juventus på San Siro. Inför matchen skiljde två poäng lagen åt till Inters favör, men efter den här kvällen skulle läget förändras i tabellen. Juventus visade sig vara intresserat av det och tog efter bara ett par minuter ledningen i matchen.

Paulo Dybala tog sig i fjärde minuten in i straffområdet och pricksköt 1-0. Cristiano Ronaldo ville lite senare inte vara sämre och var nära att utöka, men prickade i stället ribban. Därefter fick portugisen fira, men till ingen nytta. Ronaldo satte bollen i nät, men målet blev bortdömt för offside.

Till slut kom även Inter in i matchen.

Milano-laget blev, efter VAR-granskning, tilldelat straff sedan ett inlägg träffade Juventus-förvärvet Matthijs De Ligts arm och Lautaro Martinez var kylig till 1-1. Det stod sig första halvlek ut.

I andra halvlek återtog Juventus ledningen. Gonzalo Higuain hoppade in och mötte ett inspel i straffområdet på kyligt vis till 2-1. Juventus kontrollerade sedan matchen, tog tre poäng och återtog därmed serieledningen i Serie A.

- Det var en jättebra match för Juventus. Inter var det mest solida laget i ligan. De hade vunnit sex av sex matcher. Vi spelade med stor karaktär och beslutsamhet. Jag är glad över att vi tog hem det, säger Higuain enligt Football-Italia.

- Det här är en jättebra start på säsongen, men det är fortfarande tidigt och vi vill fajtas på alla fronter, fortsätter han.

Juventus har nu en poäng ner till Inter på andraplats i ligatabellen.

Inter: Handanovic - Godín, De Vrij, Skriniar, D'Ambrosio, Barella, Brozovic, Sensi, Asamoah, Lautaro, Lukaku

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro, Khedira, Pjanic, Matuidi, Dybala, Bernardeschi, Ronaldo