TV: Ibrahimovic brände straff - Milan vann efter dramatiskt slut

Serie A

Zlatan Ibrahimovic brände en straff mot Bologna.
Trots det vann Milan med 2-1 på bortaplan i Serie A.
- Vi är Milan och vi vill alltid vinna, säger Rafael Leao till Sky Sport Italia.

Milan bortaspelade under lördagen mot Bologna i Serie A. Då spelade Zlatan Ibrahimovic, 39, åter från start efter veckans kaosmöte med Inter i den italienska cupen. 39-åringen blev utvisad efter ett mål och två gula kort i förlusten mot rivalen, men hamnade även i ett stort bråk med Romelu Lukaku, vilket resulterat i att han nu utreds av det italienska fotbollsförbundet och kan bli avstängd i flera matcher framöver.

Ibrahimovic var även den här eftermiddagen i hetluften med två fina möjligheter tidigt, men fick vänta på att få fira till i den 26:e minuten. Milan blev då tilldelat straff efter att Rafael Leao blivit nedriven i straffområdet. Ibrahimovic klev därefter fram till elvametersmarkeringen, men brände möjligheten och i stället slog Ante Rebic till på returen och gav Milan ledningen till 1-0, vilket stod sig första halvlek ut.

I andra halvlek blev Milan tilldelat ytterligare en straff. Bologna-backen Adama Soumaoro fick, i duell med Ibrahimovic, bollen på sin ena hand och därmed fick Milan straff igen. Den gången lade dock inte Ibrahimovic straffen, utan i stället klev Franck Kessie fram och satte 2-0 till bortalaget.

- Det är viktigare för anfallare med straffar. Om han gör mål mår han bättre. Han gav mig bollen vid andra straffen, så jag tog den. På träning tränar de som vill på straffar, men "Ibra" är straffläggare, så det hänger på honom. Om han inte känner för det, så lämnar han över straffen. Jag tittar alltid på målvakten till jag slår till bollen, säger Kessie till Sky Sport Italia.

Bologna reducerade i slutskedet av matchen genom Andrea Poli och hade även flera chanser för en kvittering, men lyckades inte näta igen. Milan-målvakten Gianluigi Donnarumma fick svettas ordentligt, men släppte bara en boll förbi sig till seger med 2-1. Därmed blev det en tung match för Mattias Svanberg, som hoppade in i den 67:e minuten.

- Vi skapade en hel del och spelade bra. Jag är nöjd med prestationen och segern som ger oss självförtroende eter en tuff vecka, säger Milan-tränaren Stefano Pioli enligt Football-Italia.

Milan är kvar i serieledning i Serie A, men nu med fem poäng ner till tvåan Inter, som dock har en match färre spelad. Milan ställs härnäst mot Crotone hemma på fredag i ligaspelet.

- Vi är Milan och vi vill alltid vinna. Det är långt kvar och vi tar en match i taget, säger Milan-anfallaren Rafael Leao till Sky Sport Italia.

Bologna är placerat på 13:e-plats i den italienska högstaligan.

Lagens startelvor:

Bologna: Skorupski - Tomiyasu, Soumaoro, Danilo, Dijks, Schouten, Dominguez, Orsolini, Soriano, Sansone; Barrow

Milan: Donnarumma - Calabria, Tomori, Romagnoli, Theo Hernandez - Kessie, Tonali - Saelemaekers, Leao, Rebic - Ibrahimovic