TV: Ibrahimovic gjorde comeback - Milan vann klart mot Torino

Serie A

Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback mot Torino.
Svensken hoppade in sent när Milan vann med 2-0.
- Det viktigaste är att vi tog tre poäng, säger Rafael Leao till DAZN enligt Football-Italia.

Milan tog under lördagen emot Torino på hemmaplan i Serie A. Inför matchen meddelade den italienska storklubben att Zlatan Ibrahimovic, 39, skulle vara en del av lagets matchtrupp och när startelvorna presenterades stod det klart att stjärnan fick inleda på bänken. Det skulle också bli en comeback för 39-åringen, men först i slutet av matchen.

Inledningsvis klarade sig Milan bra utan svensken. Rafael Leao gav, i den 25:e minuten, Milan ledningen efter ett mönsteranfall och i den 36:e minuten rullade Franck Kessie in 2-0 från straffpunkten. Detta efter att Andrea Belotti rivit ner Brahim Diaz i straffområdet.

- Jag är glad över att jag kunde hjälpa mitt lag genom att göra mål, men det viktigaste är att vi tog tre poäng, säger Leao till DAZN enligt Football-Italia.

I andra halvan av matchen tvingades Milan till ett tidigt byte. Sandro Tonali fick en smäll på ena vaden i en duell i straffområdet med Simone Verdi och blev därefter utburen på bår. Domarteamet VAR-granskade även om duellen skulle leda till straff för Torino, men tog till slut beslut om att låta spelet gå vidare utan en straffspark.

Milan kontrollerade därefter matchen i andra halvlek och i den 85:e minuten blev till slut Ibrahimovic inbytt. Då fick han beträda planen för första gången sedan han blev utbytt skadad den 22 november i fjol mot Napoli i ligan. Ibrahimovic var inblandad i ett par offensiva aktioner, men lyckades inte näta den här kvällen.

Milan vann till slut med 2-0 och toppar därmed fortsatt Serie A. Milan har nu fyra poäng ner till tvåan Inter, som dock har en match färre spelad. Milan ställs härnäst mot just Torino på tisdag i åttondelsfinal i den italienska cupen.

- Vi förlorade förra matchen mot en tuff motståndare i form av Juventus. Det var därför en viktig match för oss nu för att vara kvar i toppen och jag tycker att vi studsade tillbaka bra, säger Leao och fortsätter:

- Vår inställning är alltid att vinna för att vara kvar i toppen av tabellen. Vi gjorde det vi skulle, vi vann och resten spelar inte så stor roll.

Milan: Donnarumma - Calabria, Kjær, Romagnoli, Hernández - Tonali, Kessie - Castillejo, Díaz, Hauge - Leão.

Torino: Sirigu - Izzo, Lyanco, Bremer - Singo, Lukić, Rincón, Gojak, Rodríguez - Verdi, Belotti.