Saponara får drömträff - Fiorentina utökar ledningen
0:55
Ibrahimovic nätar - men blir avblåst för offside
1:26
Fiorentina tar ledningen mot Milan efter målvaktstavla

AC Milan bortaspelade under lördagskvällen mot Fiorentina i Serie A. Milan hade chans att gå upp i serieledning och Zlatan Ibrahimovic hade en fin kväll för personlig del, men trots det blev det en tung förlust för den italienska storklubben.

Efter att Zlatan Ibrahimovic, 40, fått ett mål bortdömt för offside tog Fiorentina ledningen. Milan-målvakten Ciprian Tătărușanu tappade i den 15:e minuten greppet om bollen efter en hörna, vilket Alfred Duncan utnyttjade till 1-0.

Ibrahimovic fick sedan ytterligare ett fint läge, den gången för en kvittering, men nickade tätt utanför mål. Matchen svängde därmed vidare och strax före halvtid slog Riccardo Saponara till med ett drömmål till 2-0.

I den 60:e minuten utökade även Dusan Vlahovic till 3-0 för hemmalaget, vilket gjorde att många nog trodde att matchen var över, men Ibrahimovic ville annorlunda.

Inom loppet av fem minuter stod Ibrahimovic för dubbla mål, vilket väckte liv i matchen. 40-åringen tryckte först in bollen i det bortre hörnet och placerade sedan in ett inspel i nät. Det var svenskens fjärde och femte ligamål i höst, samtidigt som han nu också är historisk som den äldste spelaren någonsin att göra två mål i en och samma match i Serie A.

Men i slutändan hjälpte inte Ibrahimovics mål Milan särskilt mycket.

I den 85:e minuten blev nämligen Vlahovic tvåmålsskytt till 4-2, vilket på sätt och vis punkterade matchen. På övertid nickade Ibrahimovic i ribban och på Lorenzo Venuti i mål, men trots det vann Fiorentina med 4-3 på hemmaplan.

- Hans (Zlatan Ibrahimovics) laddning finns alltid där. Laget gjorde det bra, men vi måste eliminera våra misstag som vi fick betala för i dag, säger tränaren Stefano Pioli enligt Milannews.it.

Milan är nu kvar på andra plats med samma poäng som serieledaren Napoli, som har bättre målskillnad och en match färre spelad i Serie A.

Milan ställs härnäst mot Atlético Madrid borta på onsdag i Champions League-gruppspelet. Därefter väntar Sassuolo hemma på söndag i nästa vecka i Serie A.

Fiorentina: Terracciano - Odriozola, Venuti, Igor, Biraghi - Bonaventura, Torreira, Dunvan - Callejon, Vlahovic, Saponara.

Milan: Tătărușanu - Kalulu, Gabbia, Kjær, Hernandez - Kessié, Tonali - Saelemaekers, Diaz, Leão - Ibrahimovic.