TV: Immobiles 31:a mål säkrade vinst och CL-spel för Lazio

Serie A

Lazio besegrade Cagliari med 2-1 hemma och säkrade CL-spel för första gången sedan säsongen 2007-08
Segerskytt blev Ciro Immobile, som gjorde sitt 31:a mål för säsongen.

Se Immobiles mål i spelaren ovan.

I den 35:e omgången av Serie A jagade Lazio  Europaplats. Resultaten hade inte studsat "Biancocelesti":s väg inför matchen - men under torsdagskvällen vände det.

Gästerna öppnade målskyttet i den sista minuten av första halvlek. Cagliari-anfallaren Giovanni Simeone tog skott precis utanför straffområdeslinjen som letade sig in bakom Lazio-målvakten Thomas Strakosha.

Men det tog bara två minuter av den andra halvleken innan Lazio hade kvitterat. Sergej Milinkovic-Savic gjorde vad han gör bäst när han snappade upp en Cagliari-rensning och dunkade in den bakom Alessio Cragno i Cagliari-målet till 1-1.

En kvart senare var Lazios superduo framme. Luis Alberto levererade en genomskärare till Ciro Immobile som inte gjorde något misstag i straffområdet - italienaren satte 2-1 som blev hans 31:a mål för säsongen. I och med målet går han upp i ensam skytteligaledning då Cristiano Ronaldo inte gjorde något mål tidigare under torsdagen mot Udinese.

Immobiles mål blev till slut det matchvinnande målet. Lazios seger innebär att man nu säkrat fjärde platsen - och Champions League-spel för första gången säsongen 2007-08.

Lazio: Strakosha - Patric, Luiz Felipe, Acerbi - Lazzari, Milinkovic-Savic, Parolo, Alberto, Jony - Caicedo, Immobile.

Cagliari: Cragno - Walukiewicz, Klavan, Lykogiannis - Farago, Nandez, Ionita, Rog, Matiello - Simeone, Joao Pedro.