TV: Ineffektivt Roma kammade noll - Torino bröt dyster svit på Olimpico

Då tog gästerna med sig alla tre poäng från Stadio Olimpico för första gången på länge.
- Bollen ville bara inte in, säger Romas tränare Paulo Fonseca.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Roma kom till dagens möte med Torino med två raka segrar bakom sig i ligan innan uppehållet, medan Torino föll hemma mot bottenlaget Spal i sin sista match innan julpausen.

Trots en hel del målchanser för båda lagen såg den första halvleken ut att sluta mållös. Men på stopptid klev gästernas stjärna Andrea Belotti fram och pangade in 1-0 med ett tungt skott.

I upptakten av den andra halvleken hade Belotti en bra chans att utöka Torinos ledning, men Pau Lopez lyckades styra bollen i ribban och ut.

Därefter tog Roma över matchen helt och hade en mängd chanser att kvittera, men de rödgula lyckades inte överlista en för dagen mycket vass Salvatore Sirigu i Torino-målet.

I stället skulle Torino punktera matchen med fem minuter kvar att spela då man fick straff efter att Chris Smalling fått bollen på handen i straffområdet. Belotti gjorde inget misstag från elva meter när han satte bollen till 2-0, 26-åringens nionde i ligan för säsongen.

2-0 stod sig matchen ut och gav Torino deras första seger borta mot Roma i ligan på 13 år. I tabellen klättrar man till nionde plats, dock med en match mer spelad än många andra lag i serien. Roma ligger kvar på fjärde plats.

- Vi sköt 31 skott, men bollen ville bara inte in. Vi spelade inte speciellt bra, men vi skapade ändå tillräckligt med chanser för att göra två eller tre mål, säger Romas tränare Paulo Fonseca enligt klubbens twitterkonto.

I nästa omgång tar Roma emot Juventus hemma på Olimpico medan Torinos nästa match är hemma mot Genoa i Coppa Italia.

Roma: Pau Lopez - Florenzi, Mancini, Smalling, Kolarov - Veretout, Diawara - Zaniolo, Pellegrini, Perotti - Dzeko.

Torino: Sirigu - Izzo, Nkoulou, Djidji - De Silvestri, Lukic, Rincon, Aina - Berenguer, Verdi - Belotti.