TV: Inter tappar i slutstriden - efter jättetavla av Radu: "Ska inte få ske"

Serie A

Inter föll med 2-1 mot Bologna och tappar i slutstriden.
Då stod målvakten Ionuț Radu för en jättetavla - i sin första ligamatch för säsongen.
- Det är en jättetavla. Vilken gåva av Ionuț Radu, säger C Mores kommentator Christoffer Svanemar i sändningen.

1:42
Jättetavla av Radu - Bologna tar ledningen
0:24
Arnautović kvitterar mot Inter
0:31
Ivan Perišić ger Inter ledningen efter tre minuter

Inter ställdes mot Bologna på bortaplan på onsdagen. För bortalaget fanns en serieledning i potten i dagens match, då de låg två poäng efter Milan som dessutom hade en match mer spelad. Bologna å sin sida var placerat på en 13:e-plats.

När matchen blåstes i gång tog Inter fart mot Bolognas mål direkt. Redan i tredje minuten kunde stjärnspelaren Ivan Perišić ge Milan-laget ledningen genom en fantastisk soloprestation. Efter ett inkast lurade anfallaren bortalagets backlinje och kunde sedan placera in bollen i krysset genom ett långskott.

De närmsta minuterna var det fortsatt Inter för hela slanten. Men trots att Bologna knappt hade några chanser i första halvlek, kunde hemmalaget kvittera i den 28:e minuten - genom ingen mindre än Marko Arnautović. Efter ett perfekt inlägg från Musa Barrow kunde österrikaren styra in bollen med huvudet.

1-1 stod sig sedan till halvtidsvilan.

När lagen kom ut på plan igen var det fortsatt Inter som kämpade för de tre, viktiga, poängen. Men de skulle inte få det lätt, då Bologna kom ut med en helt ny energi. Inter lyckades skapa en hel del, men bollen ville inte hitta in i nätet.

I stället skulle Bologna få chansen att ta ledningen i den 82:e minuten, efter en jättetabbe av målvakten  Ionuț Radu.

Målvakten, som gjorde sin första ligamatch för säsongen, missade ett inkast från sin egen spelare, varpå Bolognas Nicola Sansone kunde kliva fram och peta in bollen.

- Det är en jättetavla. Vilken gåva av Ionuț Radu, säger C Mores kommentator Christoffer Svanemar i sändningen.

- Det ska inte få ske, fortsätter han.

Det var ett desperat Inter de sista minuterna, som såg ligatiteln glida längre och längre ifrån. Men resultatet skulle stå sig och det var med tomma blickar Inters spelare lämnade planen på onsdagskvällen.

Förlusten innebär att Inter står kvar två poäng bakom AC Milan, och de sista fyra matcherna blir avgörande.

Efteråt väljer Inter-tränaren Simone Inzaghi att gå ut och stötta sin målvakt.

- Radu spelade väldigt bra mot Empoli och han tränar alltid bra. Vi har alla en stor tro på honom. Det var en olycklig incident, men sådant kan hända och det hade inte varit lika skadligt om vi hade lett med 4-1 i stället för att det var 1-1, säger han enligt Football-Italia.

Bologna: Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - Silvestri, Soriano, Schouten, Svanberg, Hickey - Barrow, Arnatovic.

Inter: Radu - Skriniar, de Vrij, Dimarco - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanaglu -  Perisic, Lautaro, Correa.