TV: Inter tillbaka i topp - backarna sänkte Lazio

Serie A

Inter är tillbaka som serieledare i Serie A efter 2-1 hemma mot Lazio.
Matchvinnare? Mittbackarna Alessandro Bastoni och Milan Skriniar.

Milan gick upp i tillfällig tabelltopp i Serie A efter 3-0-segern borta mot Venezia tidigare under söndagen. Zlatan Ibrahimovic var då en av målskyttarna för Milanoklubben. Stadsrivalen Inter hade emellertid chansen att återta serieledningen när man tog emot Lazio hemma på San Siro i söndagens sista match från italienska högstaligan.

Inter inledde matchen bäst och hade en boll i nät genom Lautaro Martinez med dryga kvarten spelad. Målet dömdes dock bort efter en mycket knapp VAR-offside på forwarden. I stället var det mittbacken Alessandro Bastoni som gav Inter ledningen med ett vackert distanskott efter en halvtimme.

Lazio kvitterade dock till 1-1 bara fem minuter senare när Ciro Immobile tilläts rinna igenom hemmaförsvaret och skicka bollen i nät. 1-1 var resultatet efter första halvlek.

Inter gick dock segrande ur matchen till slut. Bastoni slog ett inlägg till backkollegan Milan Skriniar som nickade in 2-1 via ribbans underkant i den 67:e minuten. Det blev också slutresultatet när Inter tog sin åttonde raka seger i ligaspelet och återtog serieledningen från Milan. Lazio ligger åtta.