TV: Inter tog komfortabel seger mot Benevento - hakar på Milan i tabelltoppen

Serie A

Inter besegrade komfortabelt Benevento hemma på San Siro under lördagskvällen.
Matchen slutade 4-0 och nu hakar man på lokalrivalen Milan i toppen av tabellen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under lördagskvällen gästade Filippo Inzaghis Benevento San Siro i Milano för att ta sig an Inter. Hemmalaget kom inför matchen ifrån en 0-0-match mot Udinese på Stadio Friuli i sin senaste Serie A-match, medan Benevento spelade 2-2 hemma mot Torino.

Efter domaren hade blåst igång matchen dröjde det inte länge innan Inter hade tagit ledningen. I den sjunde minuten råkade Benevento-försvararen Riccardo Improta sätta bollen i eget nät – och 1-0 till Inter var ett faktum.

Inter hade därefter massvis med målchanser, men det dröjde till den 57:e minuten innan andra målet kom. Lautaro Martinez fick skottläge i Beneventos straffområde och det var allt han behövde för att göra mål. Argentinaren gjorde sitt tionde mål för säsongen och dubblade på Inters ledning till 2-0.

Martinez fick noterades sedan för assisten när Romelu Lukaku gjorde 3-0 i den 67:e minuten. 23-åringen pressade Benevento-målvakten Lorenzo Montipo, som passade rakt på Martinez och bollen styrdes till Lukaku - som säkert placerade in 3-0.

Tio minuter senare gjorde Lukaku sitt andra mål i matchen till 4-0, på assist från Alexis Sanchez. Målet innebär att Lukaku går om Ciro Immobile i skytteligan då belgaren nu har 14 gjorda mål.

Inter vann till slut matchen med 4-0 och hakar nu på lokalrivalen Milan i toppen av Serie A-tabellen. Milan leder Serie A med 46 poäng och Inter ligger tvåa med 44 poäng.

Inter: Handanovic - Skriniar, Ranocchia, Bastoni - Hakimi, Barella, Eriksen, Gagliardini, Perisic - Lukaku, Martinez.

Benevento: Montipo - Depaoli, Glik, Caldirola, Barba - Improta, Hetemaj, Ionita - Viola, Lapadula, Caprari.