TV: Inter vände mot Hellas Verona - Barellas vackra avslut gav serieledning

Serie A

Inter var i brygga efter första halvleken mot Hellas Verona.
Två mål i den andra halvleken, ett av de ett vackert avslut av Nicolo Barella, gav laget segern och serieledning.
- Jag tror att det var mitt bästa mål i karriären, säger målskytten enligt Football Italia.

Hellas Verona chockade Inter efter knappa kvarten på San Siro i lördagens möte och tog ledningen. Hellas kontrade snabbt och Samir Handanović fällde Mattia Zaccagni. Fram stegade Valerio Verre och slog straffen säker i mål.

Inter hade efter det ett mer eller mindre konstant tryck mot Hellas i resten av matchen och var nära att kvittera flera gånger i den första halvleken. Laget träffade målramen och ett avslut från Matías Vecino låg och dansade på mållinjen, men Hellas hade marginalerna på sin sida och kunde rensa bollen innan den rullade in i mål.

- Det var en svår första halvlek, eftersom Verona spelade bra fotboll, hade hög intensitet och orsakade problem för oss, säger Nicolo Barella enligt Football Italia.

I den andra halvleken fortsatte Inter-pressen och till slut fick laget utdelning. Bollen slogs in från höger och Vecino tryckte distinkt in 1-1 med pannan.

Inter forsatte ösa på med allt framåt och 2-1 kom ett par minuter kvar av ordinarie matchtid. Nicolo Barella, nyförvärvet från Cagliari, tog ett avslut utifrån. Mittfältaren vred läckert in bollen i det bortre hörnet, ett mål som gav Inter segern.

- Jag tror att det var mitt bästa mål i karriären, säger målskytten.

2-1 blev också slutreslutatet och gav Inter en skön seger.

- Efter halvtid kom vi upp i intensitet över tid och vi förtjänade segern. Vi ger alla allt vad vi har och vi är väldigt motiverade så det är det viktigaste, säger Barella.

Segern tar Inter, åtminstone tillfälligt, upp i serieledning. Juventus är närmast bakom och de regerande mästarna har två poäng mindre men har även en match mindre spelad. Hellas Verona ligger på nionde plats i en haltande tabell.

Inter: Handanovic - Skriniar, De Virj, Bastoni - Lazaro, Vecino, Brozovic, Barella, Biraghi - Lukaku, Martinez

Hellas Verona: Silvestri - Rrahmani, Gunter, Empereur - Faraoni, Amrabat, Pessina, Lazovic - Zaccagni, Verre - Salcedo