TV: Inter vände och vann - med bara tio man

Italien

Julio Cesar såg ut att bli syndabock för Inter med sitt röda kort - men Sneijder och Eto'o vände matchen för Milanolaget som jagar ärkerivalen Milan.

Efter 22 minuter fällde Julio Cesar argentinaren Zarate i straffområdet. Rött kort för brassemålvakten - och straff för Lazio. Diego Milito gick ut för att ersättas av andremålvakten Luca Castellazzi, som inte lyckades knipa Zarates straff. 1-0 till Lazio.

Inter vek dock inte ner sig. Holländaren Wesley Sneijder är som bekant en fena på frisparkar. Det visade han när han knorrade in kvitteringen bakom Muslera i Laziomålet.

Efter 51 minuter sköt Sneijder utanför i bra läge - samtidigt skadade sig Dejan Stankovic. Serben signalerade för byte direkt och blev ersatt av Macdonald Mariga.

Strax efter bytet blev Samuel Eto'o helt fri efter att Lazioförsvararen Biava halkat. Kameruanen rundade Muslera och rullade busenkelt in ledningsmålet för hemmalaget.

Lazio tappade dock inte modet och var strax efter Eto'os mål nära att kvittera två gånger om. Först Floccari vid högra stolpen, sedan Dias vid den vänstra.

Efter 65 minuter ramlade Mauri i en närkamp med Nagatomo. Italienaren sparkade då efter japanens ben - och blev direkt utvisad av domaren.

Tio minuter senare var Lazio-inhopparen Libor Kozak framme och drog en halvvolley i ribban.

Lazio lyckades dock inte kvittera, utan Inter vann och tog tre livsviktiga poäng i Serie A:s toppstrid.

Publicerad 2011-04-23 kl 18:03