TV: Inter vann - efter stora protester: "Ska inte gå att döma annat än straff"

Serie A

Sassuolo ropade på straff.
I stället kunde Inter ställa om och göra 2-0 – vilket gjorde Sassuolo-lägret upprört.
- Jag förstår Sassuolos frustration, sa C Mores expert Vicki Blommé i sändningen.

Se situationen där Sassuolo vill ha straff och där Inter i stället gör 2-0 i spelaren ovan.

Empoli

Under onsdagen ställdes Inter hemma mot Sassuolo i Serie A och Milanolaget fick en kanonstart på matchen. Redan efter tio minuters spel kunde Romelu Lukaku nickskarva in 1-0, vilket också var ställningen efter första halvlek.

I mitten av andra halvlek utökade Inter till 2-0 efter en snabb kontring. Lukaku serverade anfallskollegan Lautaro Martinez som från en position till vänster i straffområdet placerade in 2-0 för Milanolaget.

Men målet föregicks av att Giacomo Raspadori i Sassuolo blev dragen i tröjan i offensivt straffområde. En förseelse som mycket väl kunde resulterat i en straff för bortalaget. Efter Inters 2-0-mål konfronterade också flera Sassuolo-spelare domaren, men trots att situationen VAR-granskades blev det ingen straff.

- Det är en tröjdragning. Jag förstår Sassuolos frustration, sa C Mores expert Vicki Blommé i sändningen.

Tidigare i matchen kunde också Inter fått en straff då bollen tog på en Sassuolo-spelares hand. Även då valde domaren att fria.

Blommé menar att Inters uteblivna straff kan ligga bakom att Sassuolo inte fick straff innan Inters 2-0-mål, men säger samtidigt:

- Det ska inte gå att döma något annat än straff. En tröjdragning i straffområdet – jag har svårt att se att det ska vara något annat än straff.

I slutet av matchen kunde Inter hålla undan och laget vann matchen med 2-1. Laget drygar därmed ut sin serieledning i Serie A, där avståndet ner till andraplacerade Milan nu är elva poäng.

Inters Lautaro Martinez till DAZN enligt Football Italia:

- Det var en väldigt viktig match för oss för att kunna utöka avståndet i toppen av tabellen. Vi pratade ihop oss som lag i mitten av säsongen och nu gör vi allt som tränaren vill.

- Vi måste leva i nuet. Vi är här för att vi är Inter och för att vi jobbar hårt hela veckan. Vi är glada att vara här, men måste fortsätta jobba.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.