TV: Inter var illa ute – vände i slutminuterna mot Parma

Serie A

Det såg ut att sluta med förlust mot Parma, men Inter vände och vann i slutminuterna.
Stor matchhjälte? Alessandro Bastoni, 21.

Med både Riccardo Gagliolo och Dejan Kulusevski från start fick Parma en drömstart efter 15 minuter spel. På passning från slovaken Juraj Kucka tog ivorianen Gervinho emot bollen och klev in i banan för att därefter placera in 1-0. Ett solonummer av hög klass.

Som en naturlig följd av baklängesmålet skapade Inter en del målchanser framåt, men lyckades inte kvittera innan pausvilan. Således slutade den första halvleken med Parma-ledning, 1-0.

Länge under den andra halvleken lyste målen med sin frånvaro och istället hamnade fokus på en händelse utanför spelplanen. Med anledning av osportsligt uppträdande fick Inters andremålvakt, Tommaso Berni, syna det röda kortet.

Men i och med att Berni inte befann sig på planen fick Inter fortsätta med elva utespelare och kunde i den 84:e matchminuten skicka in kvitteringen. På nick-passning från Lautaro Martinez kunde mittbacken Stefan de Vrij knoppa in utjämningen.

Någon minut senare visades Parmas Juraj Kucka ut efter att ha klagat på domare Fabio Maresca och inte långt senare kom nästa smäll. Efter ett fint inlägg av Victor Moses kunde nyinbytte Alessandro Bastoni från nära håll nicka in 2-1. Ett mål som blev matchens sista när Inter tog viktiga poäng i toppstriden.

I och med segern placerar sig fortsatt Inter på tredjeplats, med fyra poäng upp till Lazio på andraplats och åtta till Juventus i serieledning.

Parma: Sepe - Laurini, Dermaku, Alves, Gagliolo - Kucka, Hernani, Barillà - Kulusevski, Cornelius, Gervinho.

Inter: Handanovic - Godin, De Vrij, Bastoni - Candreva, Barella, Borja Valero, Young - Eriksen - Lukaku, Martinez.