Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

TV: Janne om svidande Hiljemark-kritiken: "Inte optimalt för honom"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Oscar Hiljemark har det riktigt tungt i Palermo. Nyligen sågades han öppet av klubbens president.
- Det är klart att det kanske inte är den optimala vardagen, säger förbundskapten Janne Andersson.

I landslaget blev Oscar Hiljemark målskytt i VM-kvalet mot Bulgarien. Men i klubblaget Palermo har det gått desto tyngre. Den sicilianska klubben är nästjumbo i Serie A, och för den svenske mittfältaren har det det varit jobbigt.

Nyligen byttes Hiljemark in efter en kvarts spel mot Torino, för att sedan bli utbytt i halvtid. Efter matchen sågades han öppet av presidenten Maurizio Zamparini.

- Jag undrar vad som händer med honom. Det är märkligt att en spelare som han står för en sådan svag prestation, sa Zamparini.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har varit i kontakt med Hiljemark inför trupputtagning mot Frankrike, och han medger att situationen inte är bra.

- Jag vill liksom inte värdera hur hans klubb jobbar eller vad de gör utan jag kan bara titta på det utifrån. Det har ju väldigt mycket tränarbyten och det har varit lite rörigare än vad det är normalt i en klubb kanske. Oscar har ändå spelat ganska mycket totalt sett, men han har fått spela lite olika positioner. Det är klart att det kanske inte är den optimala vardagen på det sättet, när jag ser det utifrån. Detta har inte Oscar sagt till mig, utan han kämpar ju på. Men när jag ser det utifrån som förbundskapten så vill jag ju hellre att spelarna får spela i den positionen. På så sätt är det inte optimalt för honom, tycker jag, säger Andersson.

Se ett utdrag från presskonferensen med Janne Andersson i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-01 kl 14:52

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER