TV: Milan kryssade - efter att Zlatan snuvats på mål

Serie A

Zlatan Ibrahimovic blev snuvad på ett mål mot Fiorentina.
Det skulle kosta Milan två poäng.
Mötet med Fiorentina slutade 1-1.
- Jag tog förgivet att VAR hjälpte domaren att ändra ett felaktigt beslut, men det är tydligen inte fallet, säger Steafano Pioli, Milantränare, enligt Football-Italia.

Se Zlatans bortdömda mål i spelaren.

Milan ställdes under lördagen mot Fiorentina och det blev en händelserik tillställning.

Inledningsvis var det ganska jämnt och båda lagen hade relativt bra chanser att ta ledningen. Bland annat fick Milans Ante Rebic läge från nära håll efter en dryg kvart. Men kroatens nick parerades av Bartlomiej Dragowski i Fiorentina-målet.

Efter dryga halvtimmes spel gav Zlatan Ibrahimovic Milan ledningen. Trodde han. Svensken vann bollen vid straffområdet, avancerade och sköt bollen i nät. Men målet dömdes bort efter VAR-granskning. Domaren tyckte nämligen att bollen tagit på Zlatans arm och beslutade att döma bort målet, vilket experterna Matias Concha och Gusten Dahlin var kritiska mot. I stället för 1-0 var ställningen 0-0 i paus.

I andra halvlek kom det förlösande ledningsmålet för Milan. Martin Caceres i Fiorentina misslyckades med en mottagning på bröstet och i stället gick bollen ut till Ante Rebic, som borrade in 1-0.

Bara några minuter senare var Zlatan Ibrahimovic nära att bli fri. Men då valde Fiorentinas Dalbert att kapa svensken och efter VAR-granskning fick den vänsterfotade brassen syna det röda kortet.

Ante Rebic, som även avgjorde mot Torino i måndags, såg ut att bli matchhjälte på nytt. Men i slutet av matchen fick Fiorentina straff efter att Alessio Romagnoli fällt Patrick Cutrone. Från elva meter satte Erick Pulgar dit 1-1. Fiorentina fick ytterligare ett jätteläge efter kvitteringsmålet, men matchen slutade 1-1.

Efter matchen var Milan-tränaren Stefano Pioli allt annat än nöjd med domsluten som gick emot laget.

- Vi skulle vunnit och var i en position att göra det. Jag tog förgivet att VAR hjälpte domaren att ändra ett felaktigt beslut, men det är tydligen inte fallet, säger han enligt Football-Italia.

Han fortsätter:

- Det är svårt att acceptera, för vi har haft en del saker som gått emot oss de senaste matcherna. Vi skulle tagit större ansvar, för vi gjorde misstag. Men å andra sidan är det så att vi inte kan kontrollera de andra situationerna.

I och med resultatet ligger Milan på nionde plats i Serie A. Fiorentina å sida ligger på 13:e plats.

Fiorentina: Dragowski - Milenkovic, Pezzella, Caceres - Lirola, Duncan, Pulgar, Castrovilli, Dalberg - Cgiesa, Vlahovic.

Milan: Donnarumma - Conti, Gabbia, Romagnoli, Hernandez - Castillejo, Kessie, Bennacer, Calhanoglu - Rebic - Ibrahimovic.