TV: Ibrahimovic med frisparksmål när Milan tog viktig seger: "Helt otagbart"

Serie A

Milan tog en viktig trepoängare borta mot Genoa under onsdagskvällen.
De rödsvarta vann med 3-0 - och då stod Zlatan Ibrahimovic för ett läckert frisparksmål.
- Den är helt otagbar för Sirigu (Salvatore, målvakt Genoa), säger C Mores kommentator Christoffer Svanemar.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Höjdpunkter: Milan tog en viktig trepoängare borta mot Genoa

Det hade gått tungt för Milan i ligaspelet på senaste tiden. De rödsvarta hade förlorat sina senaste två matcher med 3-4 mot Fiorentina och sedan 1-3 mot Sassuolo. Den trenden ville Milan vända på när de gästade Genoa på Stadio Luigi Ferraris under onsdagskvällen.

Då fanns svenske Zlatan Ibrahimovic med från start i Stefano Piolis startelva - och han skulle spela en huvudroll direkt. För i den 10:e minuten tilldelades Milan en frispark tätt utanför Genoas straffområde. Fram för att slå den klev Ibrahimovic - som läckert skruvade in 1-0 till gästande Milan.

- Det där avslutet, den där frisparken, den är helt otagbar för Sirigu (Salvatore, målvakt Genoa), säger C Mores kommentator Christoffer Svanemar i sändningen.

Efter 42 minuter var Brahim Diaz nära på att utöka Milans ledning. Spanjoren dribblade sig igenom Genoa-försvaret med en läcker soloräd. Avslutet smet precis över ribban, dock, och ställningen förblev 1-0 till gästerna.

Men 2-0-målet skulle komma. På tilläggstid i den första halvleken avlossade Ibrahimovic ett skott från nära håll, men skottet blockerades av en Genoa-försvarare. Bollen styrdes högt upp i luften - och där den damp ner väntade Junior Messias som nickade in 2-0 till med sitt första Serie A-mål för Milan.

Messias skulle sedan utökade återigen med sitt andra mål i matchen. Diaz tog emot bollen vid straffområdeskanten och passade ut mot högerkanten där Messias mötte upp bollen. Brassen sköt direkt och placerade in bollen kyligt in i den bortre delen av målet med ett vänsteravslut.

Genoa var sedan nära att reducera med ett avslut från halvplan. Men Milan-målvakten Mike Maignan, som stått långt ut, lyckades med nöd och näppe tippa bollen över ribban till en hörna.

Men 3-0 stod sig. Milan vände på sin negativa trend och tog en tung 3-0-seger med tanke på att Inter hade gått om i tabellen tillfälligt efter sin 2-0-seger mot Spezia tidigare under onsdagen. Milan tar därmed tillbaka andraplatsen och flåsar serieledaren Napoli i nacken. De ligger numera bara en poäng bakom Napoli - men samtidigt flåsar Inter lokalrivalen Milan i nacken bara en poäng bakom.

Genoa: Sirigu - Vanheusden, Masiello, Vasquez - Ghiglione, Rovella, Badelj, Sturaro, Bambiaso - Ekuban, Bianchi.

Milan: Maignan - Kalulu, Kjaer, Tomori, Hernandez - Kessié, Tonali - Messias, Brahim, Krunic - Ibrahimovic.