TV: Kucka sänkte Sampdoria - Parma vann svenskmötet

Serie A

Juraj Kucka gav Parma seger mot Sampdoria.
Därmed blev Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo vinnare i svenskmötet.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Tre svenskar fanns med från start när Sampdoria och Parma gjorde upp på Stadio Luigi Ferraris i Serie A. Albin Ekdal startade för Sampdoria, medan Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo fanns med i bortalagets startelva. Sampdoria behövde, med anledning av ett prekärt tabelläge segern mest, men i stället tog Parma kommandot i matchen.

Inledningsvis var det svenskduons lag som hotade mest offensivt och som fick utdelning.

Anfallaren Juraj Kucka nådde i 21:a minuten högst på en hörna av Hernani och nickade Parma till ledning. Sampdoria blev i sin tur bättre desto längre matchen led och firade i slutet av andra halvlek 1-1. Men målet blev bortdömt.

Sampdoria-veteranen Fabio Quagliarella blev neddragen i straffområdet, brände straffen, men satte returen i mål. Trots det dömde än dock domaren, efter VAR, bort målet. Sampdoria jagade ett kvitteringsmål, men kom inte närmare än så.

Därmed växer krisen för Ekdals Sampdoria som är på 17:e-plats i Serie A. För Parma ser det bättre ut med en åttondeplats i ligatabellen.

Sampdoria: Audero - Thorsby, Ferrari, Colley, Murru - Ramirez, Ekdal, Vieira, Jankto - Quagliarella, Gabbiadini.

Parma: Sepe - Darmian, Iacoponi, Alves, Gagliolo - Hernani, Cornelius, Barrilla - Kulusevski, Kucka, Gervinho.