TV: Kulusevski hjälte för Parma – sänkte Napoli med mål och assist

Serie A

Dejan Kulusevski gav Parma en drömstart i bortamötet med Napoli.
På tilläggstid friställde sedan svensken Gervinho som avgjorde för gästerna.

Napoli har haft en turbulent tid bakom sig, den senaste ligasegern kom den 19 oktober mot Hellas Verona. I Champions League lyckades man dock ta sig vidare som grupptvåa efter Liverpool efter storsegern mot Genk med 4-0. Trots det blev dåvarande tränaren Carlo Ancelotti sparkad, bara timmar efter avancemanget.

En ersättare presenterades snabbt, det blev Gennaro Gattuso som tog över. Italienaren har som bekant tidigare tränat AC Milan. I sin första match som huvudtränare ställdes han mot Parma. Efter kvällens match lär Gattuso ha mardrömmar om Dejan Kulusevski som blev stor matchhjälte.

Parma chockade Napoli på bortaplan och tog ledningen redan efter fyra minuters spel. Och det var svensk stämpel på det målet. Efter slarv från Kalidou Koulibaly höll sig Dejan Kulusevski framme. Svensken snodde åt sig bollen, tog fart mot mål och prickade in 1-0 till sitt Parma.

- Han kommer fri med målvakten och han är klinisk, säger C Mores kommentator.

I samband med målet, när Koulibaly försökte reparera sitt misstag, föll senegalesen så pass illa att han tvingades avbryta matchen.

Kulusevskis tidiga ledningsmål blev det enda målet under den första halvleken.

Napoli spelade upp sig efter paus och knappt 20 minuter in på andra halvlek kom kvitteringen. Dries Mertens serverade Arek Milik med en fin lyftning, Milik nådde högst på inlägget och kunde nicka in hemmalagets kvittering.

Mötet såg länge ut att sluta 1-1. Men på stopptid snodde Gervinho åt sig bollen och stack iväg i en kontring. Kulusevski hakade på och fick en pass från ivorianen, Gervinho tog därefter ny position i straffområdet – blev frispelad av svensken – och skickade in 2-1 bakom Napoli-målvakten, vilket också blev slutresultatet.

Kulusevski har nu gjort fyra mål och sex assist den här säsongen. Både 19-åringen och Riccardo Gagliolo spelade hela matchen för Parma.

Parma placerar sig efter 16 spelade omgångar på en sjätteplats i tabellen, tre poäng före kvällens motståndare från Neapel.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Allan, Zielinski - Callejon, Milik, Insigne.

Parma: Sepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo - Hernani, Brugman, Barillà -Kulusevski, Cornelius, Gervinho.