TV: Milan räddade kryss i 97:e(!) efter bisarr hands: "Tidernas hjärnsläpp"

Serie A

Milan räddade kryss i den 97:e minuten mot Udinese.
Ett danskt misstag föranledde en straff till 1-1 i Milano.
- Tidernas hjärnsläpp av Jens Stryger Larsen, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt.

Milan, utan skadade Zlatan Ibrahimovic, tog under onsdagskvällen emot Udinese på hemmaplan och jagade seger för att närma sig Inter i toppen i Serie A. Men Milan hade den här kvällen oväntat svårt att få in bollen i mål och fick vänta länge på att få fira.

Efter en mållös första halvlek var i stället Udinese nära att ta ledningen under inledningen av andra halvlek. Ilija Nestorovski fick då ett kanonläge framför mål med pannan, men fick se Alessio Romagnoli rensa undan nicken på mållinjen. Till slut fick dock Udinese hål på Milan, då Rodrigo Becao, i den 68:e minuten, nickade in en hörna i mål till 1-0.

Milan såg länge ute att förlora, men i den 96:e minuten blev laget tilldelat straff. Inbytte Udinese-dansken Jens Stryger Larsen motade då undan ett inlägg med ena handen, vilket i slutändan blev helt avgörande för matchens utgång.

- Tidernas hjärnsläpp av Jens Stryger Larsen, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt i sändningen och fortsätter:

- Milan låg på för en utjämning och fick hjälp av ett danskt hjärnsläpp.

Milans straffskytt Franck Kessie klev sedan fram till straffpunkten och var säker till slutresultatet 1-1 och delad poäng på San Siro.

- Det är aldrig lätt med straffar. När du går fram har du två val, du får inte känna rädsla eller osäkerhet för då kan det gå fel. Jag var inte rädd och gjorde mål, säger Kessie till DAZN enligt Football-Italia.

Milan är fortsatt på andra plats i ligan, men nu med tre poäng upp till rivalen Inter i serieledning i Serie A. Inter har även en match färre spelad än toppkonkurrenten.

MilanG Donnarumma - Kalulu, Kjaer, Romagnoli, Hernandez - Tonali, Kessie - Castillejo, Diaz, Rebic - Leao.

UdineseMusso - Becao, Bonifazi, Nuytinck - Molina, De Paul, Arslan, Makengo, Zeegelaar - Pereyra, Nestorovski.