TV: Napoli krossade Sampdoria - ny serieledare

Serie A

Napoli jagar femte raka segern när de gästar Sampdoria på Stadio Luigi Ferrari i Genoa.

Osimhen gör 1-0 för Napoli i inledningen

De båda lagen kom till matchen med en varsin storseger i ligan. I hemmalaget fick Albin Ekdal inleda på bänken. Med från start fanns den danske EM-succén Mikkel Damsgaard.

Matchen inleddes i ett rasande tempo och båda lagen fick två jättelägen att ta ledningen de första fem minuterna. I den nionde minuten kom ledningsmålet. Insigne hittade Osimhen vid bortre och 1-0 till gästerna.

Med fem minuter kvar av den första halvleken kom också 2-0 för Napoli. Insigne hittade Fabian Ruiz som med ett behärskat avslut rullade in bollen intill stolpen. 2-0 var också ställningen i paus.

Tidigt i den andra halvleken kom också 3-0. Osimhen höll sig framme i straffområdet och rakade in sitt andra mål i matchen. Sampdoria var chanslösa mot gästerna från södra Italien.

I den 54:e minuten blev Albin Ekdal inbytt för Sampdoria.

Kort efter det kom 4-0 för Napoli. Zielinski fick bollen snett inåt bakåt och dunkade in bollen, otagbart för Audera i hemmamålet.

Det blev också slutreslutatet och Napoli står på full pott efter fem matcher och toppar Serie A.

Sampdoria: Audero - Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Silva, Thorsby, Damsgaard - Caputo, Quagliarella

Napoli: Ospina - Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Rui - Anguissa, Zielinski, Ruiz - Lozano, Osimhen, Insigne