TV: Juventus vann trots tidigt underläge - Ronaldo matchhjälte

Serie A

Nykomlingarna Hellas Verona pressade Juventus efter Miguel Velosos drömmål.
Men hemmalaget vände efter att en annan portugis klivit fram.
- Vi var trötta efter matchen i Madrid, det viktigaste är att vi vann, säger Ronaldo som satte 2-1 på straff enligt FootballItalia.

Se höjdpunkterna mellan Juventus och Hellas Verona i spelaren ovan.

I Juventus startade Gianluigi Buffon och Aaron Ramsey, den senare hoppade in i Champions League-mötet med Atlético Madrid tidigare i veckan.

På andra sidan väntade nykomlingarna Hellas Verona. Efter kvarten spelad hettade det till rejält i matchen. Först drogs Cristiano Ronaldo omkull i straffområdet men domaren friade.

I stället skulle gästerna få straff då Merih Demiral drog ner Samuel Di Carmine. Från elva meter sköt Di Carmine i stolpen, returen gick ut till Darko Lazovic som sköt i ribban. Men Verona lyckades behålla trycket och efter att bollen slagits in i straffområdet studsade den ut till kapten Miguel Veloso.

Den 33-årige portugisen drog till från cirka 25 meter, ett stenhårt halvvolleyskott som gick i krysstrakten, helt otagbart för Buffon.

Men ledningen skulle bli kortvarig. Cristiano Ronaldo spelade Aaron Ramsey som gjorde sin första start i Juventuströjan. Från distans sköt walesaren ett skott som via backen Koray Günter gick utom räckhåll för målvakten Marco Silvestri.

Fyra minuter in i andra halvlek tog Juan Cuadrado sig loss längs högerkanten och fälldes i straffområdet. Denna gång fick Juventus straff och Cristiano Ronaldo gjorde inga misstag från elva meter utan han skickade säkert in 2-1 till hemmalaget.

Målet var starten på ett stort spelövertag för Turinklubben. Ramsey fick en chans precis innan han byttes ut i 61:a minuten men skottet från nära håll gick utanför. Blaise Matuidi och Ronaldo hade varsin möjlighet men fick inte till något ordnat avslut.

Chanser saknades definitivt inte för Verona. Miguel Veloso slog in en frispark som gav stor problematik och kalabalik inne i Juventus straffområde. Bollen gick till Di Carmine men skottet kunde inte genomtränga den stora mur av spelare.

När man trodde att Juventus skulle stänga ner matchen fick Verona en superchans till kvittering. I 89:e minuten drog Lazovic iväg ett skott som tvingade Buffon till en fin räddning, returen studsade ut till Veloso som sköt i ribbans överkant.

Men ställningen höll sig matchen ut och Juventus vann.

- Det viktigaste var att vi vann, vi var trötta efter matchen mot Atletico Madrid i Champions League vilket är naturligt. Det var en intensiv match där men vi lyckades göra jobbet ikväll, säger Ronaldo enligt FotballItalia.

Juventus: Buffon - Danilo, Bonucci, Demiral, Alex Sandro - Ramsey, Bentancur, Matuidi - Cuadrado, Dybala, Ronaldo

Hellas Verona: Silvestri - Rrahmani, Kumbulla, Gunter, Faraoni, Veloso, Amrabat, Lazovic, Verre, Zaccagni, Di Carmine