TV: Ibrahimovics mål räckte inte – Milan föll hemma efter Genoas chockstart

Underläge med 2-0 i paus hemma mot Genoa.
Då reducerade Zlatan Ibrahimovic med kvarten kvar att spela.
Svenskens mål räckte dock inte – utan gästerna höll undan och tog tre poäng.

Milan ställdes under söndagen mot Genoa i Serie A inför tomma läktare på San Siro, detta till följd av att Italien är hårt drabbat av coronaviruset.

Genoa chockade Milan i början av matchen och tog ledningen redan efter sju minuters spel. Antonio Sanabria spelade snett inåt bakåt till Goran Pandev som kunde trycka in 1-0 i öppen kasse.

Tio minuter därefter fick Zlatan Ibrahimovic ett gyllene läge att kvittera för hemmalaget. Hakan Calhanoglu hittade in med ett fint inlägg, svensken var fri och satte bollen till pannan men gästernas målvakt Mattia Perin stod emot.

Strax efter svenskens chans fick Milan ytterligare ett kanonläge att kvittera. Ibrahimovic och Calhanoglu väggspelade sig fint förbi Genoa-försvaret, där den sistnämnde avslutade - men återigen räddade Perin i gästernas mål.

I stället för 1-1 kunde Genoa utöka ledningen ett par minuter innan paus. Målskytt? Francesco Cassata.

Men Milan kom tillbaka i andra halvan av matchen. Ibrahimovic höll sig framme i straffområdet och reducerade för hemmalaget. Svenskens mål räckte dock inte, utan Genoa höll undan och kunde vinna matchen.

Förlusten gör att Milan är kvar på sjundeplats i Serie A, Milano-klubben är tolv poäng bakom Atalanta som i nuläget har den sista Champions League-platsen.

För Genoa var segern viktig, laget tog sig förbi Lecce och lämnade därmed den sista nedflyttningsplatsen.

Milan: Begovic; Conti, Gabbia, Romagnoli, Theo Hernandez; Kessie, Bennacer; Castillejo, Calhanoglu, Rebic, Ibrahimovic

Genoa: Perin; Biraschi, Romero, Soumaoro, Masiello; Cassata, Behrami, Schone, Criscito; Pandev, Sanabria