TV: Juventus föll mot bottenlag efter jätteblunder: "Hemsk passning"

Juventus jagar Inter i toppen av Serie A.
Men mot Benevento blev det förlust efter Arthurs jätteblunder.
- En dålig dag i alla avseenden, säger Andrea Pirlo efter matchen.

Juventus tog under söndagen emot Benevento på hemmaplan i Serie A. Svensken Dejan Kulusevski finns chansen från start, men det skulle inte bli någon match att minnas.

Juventus hade svårt att skapa målchanser i inledningen av den första halvleken. Kulusevski försökte och försökte, men när han väl var framme och hotade en gång var det offside. Alvaro Morata missade friläge, Benevento hade bud på ledningsmål - men efter en halvtimme stod det fortsatt 0-0.

Med drygt fem minuter kvar av den första halvleken fick Kulusevski bollen till höger utanför straffområdet, avancerade och slog in ett känsligt inlägg till Cristiano Ronaldo som slog in bollen - men målet dömdes snabbt bort för offside.

Den första halvleken slutade 0-0.

Med tjugo minuter kvar fick brassen Arthur bollen långt ned i eget straffområde. Mittfältaren försökte passa över bollen till andra sidan, men då bröt Beneventos Afolfo Gaich bollen, vände upp och sköt in 1-0.

- Hemsk passning av Arthur, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt.

Minuter senare byttes Arthur ut mot det 16:e-placerade laget Benevento. Juventus lyckades inte kvittera, och matchen slutade således 1-0 till Benevento. Ett resultat som innebär att Juventus nu är tio poäng bakom ligaledarna Inter.

- Det fanns ingen press, bara förväntningen att göra det bättre än det här. I stället var det en dålig dag i alla avseenden, med vår attityd, tekniska fel, allt. När du spelar såhär kan du förlora, säger Andrea Pirlo till Sky Sport Italia efter matchen.

Pirlo fick även frågan om titelracet är över nu, när de är tio poäng bakom.

- Vi måste fortsätta tro, fortsätta på vår väg så att vi är där uppe. Som jag sa i går ändras inte målet, men vi behöver en helt annan inställning än denna. Vi bär en viktig tröja och måste hedra den varje gång, säger Pirlo.

Juventus: Szczęsny - Danilo, Bonucci, de Ligt, Bernardeschi - Chiesa, Rabiot, Arthur, Kulusevski - Morata, Ronaldo.

Benevento: Montipò - Tuia, Barba, Caldirola - Improta, Hetemaj, Viola, Ionita, Foulon - Lapadula, Gaich.