TV: Juventus sätter press i guldstriden - Ronaldo med vackert frisparksmål i derbyt

Serie A

Juventus sätter press på Lazio i Serie A:s guldstrid.
Det efter man slog Torino med 4-1 i Derby della Mole under lördagen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

I Juventus startade 42-årige Gianluigi Buffon i målet. När domaren blåste igång matchen blev målvakten historisk, då han passerade Paolo Maldini som den spelare med flest matcher i Serie A någonsin: 648 stycken.

Juventus och Buffon skulle sedan få en drömöppning av matchen, när Paulo Dybala efter tre minuters spel troklade sig igenom Torino-försvaret och placerade in 1-0 till hemmalaget. Målet var Dybalas elfte för säsongen, och innebär att argentinaren nu gjort mål i fyra raka matcher sedan Serie A återupptogs.

I den 29:e minuten utökade sedan colombianen Juan Cuadrado Juventus ledning till 2-0. Cristiano Ronaldo drev upp bollen från egen planhalva, innan han passade Cuadrado i straffområdet som rykte ifrån sin försvarare och sköt in 2-0 bakom Salvatore Sirigu.

Torino skulle dock hinna kvittera innan halvtidsvila. På tilläggstid i den första halvleken tog Matthijs de Ligt ett skott från Simone Verdi på handen i straffområdet, och efter VAR-granskning så gav domaren Torino straff. Andrea Belotti klev fram till straffpunkten som så många gånger förut, och dundrade in 2-1 bakom Gianlugi Buffon.

Torino kvitterade sedan i början av den andra halvleken, när Alex Berenguer forserade bollen över mållinjen. Målet dömdes dock bort eftersom Belotti stod offside i sekvensen innan.

Istället skulle det bli Juventus som gjorde matchens nästa mål. Ronaldo gjorde 3-1 för hemmalaget med ett fantastiskt frisparksmål som han skruvade över Torino-muren in i det närmsta krysset. Målet var portugisens 25:e mål på 26 matcher i Serie A i år.

Resultatet skulle sedan hinna bli 4-1, då Kofi Djidji stod för ett snöpligt självmål i slutmintutrarna. Douglas Costa skickade in ett inlägg från Juventus vänsterkant, som Djidji rensade in i eget mål.

Segern innebär att Juventus nu är sju poäng före Lazio, som möter Milan under lördagskvällen.

De Ligt och Dybala drog båda på sig varningar i derbyt och missar därmed nästa match mot Zlatan Ibrahimovics Milan.

Juventus: Buffon - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Danilo - Betancur, Pjanic, Rabiot - Bernadeschi, Dybala, Ronaldo.

Torino: Sirigu - Izzo, Lyanco, Bremer - Silvestri, Meite, Lukic, Berenguer, Aina - Belotti, Verdi.