TV: Knapp derbyseger för Lazio - Andersons utökning räckte till tre poäng

Serie A

En Lazio-seger blev det, även om den var knapp.
Slutsiffrorna i derbyt mot Roma skrevs till 3-2.

Samtidigt som lagens båda anfallsstjärnor fanns med i de startelvor som presenterades inför matchstarten, saknade Roma sin kapten. Lorenzo Pellegrini fick rött kort senast och var av den anledningen inte tillgänglig.

Roma, som alltså inte hade sin lagkapten på planen, åkte på ett tämligen tidigt baklängesmål. Serben Sergej Milinkovic-Savic såg till att ge sitt Lazio ledningen på nick. Mittfältaren knockades i målögonblicket, men kunde senare fortsätta spela.

Bara minuter senare gjorde Pedro 2-0 på passning från Ciro Immobile.

Innan den första halvleken var slut fick Roma in en reducering. Fransmannen Jordan Veretout slog en hörna som mittbacken, och brassen, Roger Ibanez knoppade in bakom keepern Pepe Reina.

I den andra halveleken var det tvära kast. I den 63:e matchminuten kunde först Lazio dra ifrån efter Felipe Anderson 3-1-mål, men bara minuter senare reducerade Roma ännu en gång. Det efter att nämnde Jordan Veretout skickat in bollen i mål från straffpunkten.

Trots fransosen Veretouts ytterligare fullträff, lyckades inte Roma få in någon utjämning. Således segrade Lazio i derbyt med 3-2.

Lazio: Reina - Marusic, Felipe, Acerbi, Hysaj - Milinkovic-Savic, Leiva, Alberto - Pedro, Immobile, Anderson.

Roma: Patricio - Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina - Cristante, Veretout - Zaniolo, Mkhitaryan, El Shaarawy - Abraham.