TV: Kryss i krismatchen efter Milan-trotjänares rackarrökare

Serie A

Milan och Napoli har inte lyckats infria förväntningarna som ställts på dem.
Nu drabbade lagen samman i match av ångestkaraktär.
Men ingen gick segrade ur striden - 1-1 blev det efter klassmål av Milans Giacomo Bonaventura.

Napoli slutade tvåa i Serie A förra säsongen och många trodde nog att laget skulle kriga i toppen även nu. Så har det inte riktigt blivit. På senare tiden har de ljusblå kryssat sig fram och låg inför mötet med 14:e-placerade Milan, som även dem inte infriat förväntningarna som fanns på förhand, på sjundeplats. Det blev inget av lagen som fick jubla, det blev delad poäng.

Inledningsvis var det jämnt och det bjöds inte på några riktigt heta målchanser. Det förändrades med lite mindre än 25 minuter spelade för då slog Napoli till. Lorenzo Insigne skickade iväg ett snöpligt avslut som tog i ribban. På returen var Hirving Lozano på rätt plats vid rätt tillfälle och nickade in 1-0. Men Napoli var bara i ledning i ett par få minuter. Då fick Giacomo Bonaventura bollen vid straffområdeskanten och mittfältaren gick på avslut. Det visade sig vara ett klokt beslut. Trotjänaren fick kalasträff och bombade in kvitteringsmålet. 1-1 var också ställningen i paus.

I den andra halvleken hade båda lagen skapliga möjligheter till att ta ledningen, men den sista skärpan saknades och det bjöds inte på några fler mål.

I och med resultat ligger nu Napoli alltjämt sjua och har nu 15 poäng upp till serieledaren Juventus. Milan å sin sida ligger på 13:e plats.

Se Bonaventuras mål i spelaren ovan.

AC Milan: Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernandez - Paqueta, Biglia, Krunic - Rebic, Piatek, Bonaventura.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Hysaj - Callejon, Allan, Elmas, Zielinski - Lozano, Insigne.