TV: Kulusevski i smärta när Roma slog Parma

Serie A

Roma besegrade Dejan Kulusevskis Parma med 2-1 under onsdagskvällen.
Segern innebär att man tar sig upp på femteplats och avancerar i kampen om Europaplatserna.

Parma fick en drömöppning när man besökte Roma på Stadio Olimpico. Efter nio minuters spel fälldes dansken Andreas Cornelius av Roma-mittfältaren Bryan Cristante - som fick agera mittback för kvällen. Juraj Kucka klev fram till straffpunkten och satte säkert 1-0 bakom Pau Lopez i Roma-målet.

Men Roma hann kvittera till 1-1 innan halvtid. I den 43:e minuten slog ytterbacken Bruno Peres ett lågt inlägg som Henrich Mchitarjan mötte strax innan straffpunkten och dundrade in kvitteringsmålet i nättaket.

Tio minuter in i den andra halvleken tog Roma ledningen. På en kontring passade Mchitarjan fram fransmannen Jordan Veretout, som tog emot bollen innan han avlossade en missil som var så hård att Simone Pepe i Parma-målet knappt han reagera.

Dejan Kulusevski såg ut att kliva av skadad en bit in i den andra halvleken när han fick en tackling så foten vek sig illa.

- Hur allvarligt var det där? Foten viker sig under knäet och då kan det ha gått illa för Dejan Kulusevski. Förhoppningsvis är det en stukning, säger C Mores kommentator Jepser Hussfelt.

Svensken låg och vred sig i smärtor och plockades ut för behandling i några minuter innan han fortsatte spela. En kvart senare byttes dock svensken ut.

Roma var nära att utöka ledningen två gånger om på tilläggstid, men 2-1 stod sig och blev slutresultatet. Segern innebär att Roma klättrar upp till femteplats.

RomaPau Lopez - Mancini, Cristante, Ibanez - Bruno Peres, Diawara, Veretout, Spinazzola -Pellegrini, Mchitarjan - Dzeko.

ParmaSepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alves, Pezzella - Kucka, Hernani, Barillà - Kulusevski, Cornelius, Gervinho.