TV: Lazio hämtade upp tremålsunderläge mot Atalanta i andra halvlek

Serie A

Atalanta hade 3-0 mot Lazio och gick mot segern.
Då stod Romlaget för en stor upphämtning, där 0-3 blev 3-3 och en poäng i den andra halvleken.

När Atalanta gästade Olympiastadion i Rom och Lazio var det fjolårets fyra som var överlägsna i den första halvleken. Luis Muriel borrade in 1-0 intill den ena stolpen efter 23 minuter och minuter senare gjorde han 2-0 när en frispark letade sig in i mål efter att ingen spelare nått bollen.

Bortalaget gick in i paus med 3-0 i ryggen efter att Alejandro Darío Gómez runnit igenom Lazioförsvaret och rullat in bollen. Då skulle vändningen komma.

Lazio fick straff med 20 minuter kvar när Ciro Immobile fälldes i straffområdet. Anfallare tog själv hand om straffen till 3-1. Nästan direkt på avsparken vann Lazio bollen och Immobile skarvade fram bollen till Joaquín Correa, som bombade in 2-3 i nättaket från snäv vinkel.

Atalanta hade en stor möjlighet att stänga matchen med ett 4-2-mål när klockan gick upp mot 90 minuter, men slarvade bort chansen när ingen av spelarna ville ta avslut utan istället försökte passa fram varandra till ett bättre läge. Då kunde Lazio återigen få straff och ännu en gång var det Immobile som fixade målet på egen hand. Anfallaren fälldes i straffområdet och på stopptid slog han en hård straff längd med marken som Pierluigi Gollini inte orkade hålla ut trots att han var på den.

3-3 och upphämtningen var fullbordad. Lazio kom undan med en poäng, medan Atalanta fick nöja sig med oavgjort trots en tremålsledning. Trots det är Atalanta före Lazio i tabellen, då Bergamo-laget har 17 poäng, medan Lazio har spelat ihop tolv.