TV: Lazios cuptitel - vinner stekhett derby mot Roma

Italien

Här vinner Lazio italienska cupen.

I ett stekhett derby sänkte klubben sin ärkerival Roma på Stadio Olimpico.

Finalen i italienska cupen var allt annat än välspelad. Mötet mellan rivalerna Roma och Lazio bjöd på hafsigt spel, få målchanser — och det tog 71 minuter innan avgörandet kom på Olympiastadion i Rom.

Målet stod Lazio för. Senad Lulic slog in 1—0 bakom målvakten Bogdan Lobont och såg därmed till att klubben spelar i Europa League nästa säsong.

- Jag är verkligen glad för spelarnas skull. De har slitit hårt under året och förtjänar den här segern, säger Laziotränaren Vladimir Petkovic.

Romatränaren Andrea Andreazzoli gav en enkel analys efter förlusten:

- Vi hade kontroll på matchen i andra halvlek men blev straffade av Lazios enda chans. Sådana här matcher avgörs ofta så, säger han.

Roma: Lobont; Marquinhos, Burdisso, Castan, Balzaretti; Bradley, De Rossi; Lamela, Totti, Marquinho; Destro.
Bänken: Goicoechea, Svedkauskas, Romagnoli, Piris, Taddei, Dodò, Florenzi, Perrotta, Tachtsidis, Pjanic, Osvaldo, Lopez

Lazio: Marchetti; Konko, Biava, Cana, Radu; Ledesma; Candreva, Hernanes, Onazi, Lulic; Klose.