TV: Lukaku och Martinez glänste i Inters kross: "Outstanding"

Serie A

Anfallarna Romelu Lukaku och Lautaro Martinez hade en rolig dag på jobbet mot Crotone.
Duon låg bakom det mesta i 6-2-överkörningen, och sätter nu press på Milan.
- Outstanding i dag - Romelu Lukaku, säger C Mores Christopher Kviborg.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Första matchen efter jul och nyår väntade under söndagen. Inter mot Crotone. Och Inter skulle inte få någon drömstart.

Efter bara 12 minuter fick gästerna en hörna. Junior Messias låg bakom en kort hörna och kunde med ett inlägg hitta in till Niccolo Zanellato som mötte bollen perfekt med pannan. 1-0 Crotone, och Zanellatos första mål i Serie A.

Men Inter skulle komma tillbaka ungefär sju minuter senare. Romelu Lukaku hittade fram till Lautaro Martinez som helt fri kunde nypa till och sätta kvitteringsmålet. 1-1.

Inte långt därefter skulle också Inter ta ledningen, men Lukaku återigen låg bakom målet. Då han spelade fram till Nicolo Barella som i sin tur spelade snett inåt bakåt till Martinez som satte sitt andra i matchen. Inter i ledning 2-1. Målet skulle senare komma att dömas till ett självmål.

Minuter senare skulle Arturo Vidal slarva i straffområdet och bjuda Crotone på straff, som Vladimir Golemic sedan skulle sätta dit trots att Samir Handandovic gick åt rätt håll. 2-2 stod sig till pausvilan.

Efter paus skulle Inter ledningen igen. Den här gången skulle Martinez få läget, och kyligt chippa in 3-2 till Inter. Återigen låg Romelu Lukaku bakom målet, även om det var Marcelo Brozovic som stod för själv assisten.

Inte långt senare skulle Lukaku själv stånga sig fram och skjuta in 4-2 till Inter. Men det skulle vara det sista Lukaku gjorde i matchen, för en stund senare satte han sig ned och tvingades byta efter vad som såg ut att vara en sträckt framsida.

- Outstanding i dag - Romelu Lukaku, säger C Mores Christopher Kviborg.

Senare skulle även Lautaro Martinez fullborda sitt hattrick, när han nickade in en retur. Achraf Hakimi skulle även han hinna med att göra mål och fullborda slutresultatet 6-2. Segern betyder att Inter sätter press på Milan, som spelar senare under söndagen. I och med de tre poängen Inter fick mot Crotone så ligger de nu två poäng för Zlatan Ibrahimovics Milan.

- Jag har saknat den här känslan, det är roligt att göra mål, men det är också viktigt att jobba för laget. Serie A-titeln är ett av våra mål, vi jobbar på att stanna där uppe, säger hattrickskytten Lautaro Martinez till Sky Sports.

Se alla målen nedan.

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brozovic, Vidal, Young - Lukaku, Martinez

Crotone: Cordaz - Golemic, Marrone, Luperto - Pereira, Molina, Zanellato, Eduardo, Reca - Messias, Riviere

-
-
Publicerad 2021-01-03 kl 14:22

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.