TV: Martinez fullbordade vändning - Inter upp i serieledning

Serie A

Inter åkte på en mardrömsstart och hamnade i 0-2-underläge.
Sedan klev Lautaro Martinez fram med två mål till seger med 4-2 mot Empoli i Serie A.

Pinamonti chockar Inter

Inter slåss med rivalen Milan i toppen av Serie A och jagade under fredagen tre poäng mot Empoli på hemmaplan, men åkte på en chockstart i första halvan av matchen.

Redan i den femte minuten stod Empoli för ett fint anfall, vilket ledde fram till att Andrea Pinamonti, som är utlånad från just Inter, satte ett inspel i mål till 1-0. I den 28:e minuten var det dags igen. Kristjan Asllani var sist på bollen och fick fira utökad ledning till 2-0 mot guldkandidaten. Därmed var Inter rejält pressat.

Men i slutet av första halvlek kom Milano-laget ikapp. Först stod Simone Romagnoli för ett självmål i den 40:e minuten och några minuter senare klev Lautaro Martinez fram till 2-2.

Inter jagade vidare i andra halvlek och fick till slut utdelning till 3-2, då Martinez blev tvåmålsskytt och firade med att slita av sig tröjan. Inter höll därefter undan och vann med 4-2 efter mål av Alexis Sanchez på övertid.

Inter är nu i serieledning och har en poäng ner till Zlatan Ibrahimovics Milan, som har en match mindre spelad i Serie A.

Inter: Handanovic - Skriniar, de Vrij, Dimarco - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Correa, Martinez.

Empoli: Vicario - Fiamozzi, Romagnoli, Luperto, Parisi - Zurkowski, Stulac, Bandinelli - Asllani - Bajrami, Pinamonti.