TV: Medioker Del Piero vände matchen

Italien

Sebastian Giovinco och Alessandro Del Piero låg bakom Juventus vändning mot Bologna till seger 4-1.

Juventus tog emot Bologna i italienska ligan och det var svenskt på plan från start; Olof Mellberg fanns med i Claudio Ranieris försvarsfyra. Trots stora skadeproblem i Juve, fanns det däremot ingen plats för Albin Ekdal i truppen.

I den 24:e minuten chockade bottenlaget Bologna publiken, när Massimo Mutarelli gjorde 1-0 på Stadio Olimpico, assisterad av Marco Di Vaio.

Juventus fick dock en smakstart på den andra halvleken och kvitteringen kom, genom Hasan Salihamidzic, blott tre minuter in i densamma.

Och med knappt 20 minuter kvar fick Sebastian Giovinco arenan att brisera, när han tryckte in 2-1 till Turinlaget.

Av bara farten var det sedan dags för alla Juventusfans kelgris, Alessandro Del Piero, att trolla in trean. Han fick bollen i straffområdet, med ryggen vänd mot målet. Med en läcker vändning gav han sig själv ett skottläge och avslutet var hur säkert som helst.

Sedan fick han två chanser att utnyttja ett frispelande inlägg. Efter den första räddningen av Antonioli kunde inte Del Piero missa det öppna målet från några decimeters avstånd, och slutresultatet var ett faktum.

Publicerad 2009-03-14 kl 23:41