TV: Milan föll mot bottenlaget Spezia - på väg att missa Champions League-plats

Milan föll tungt mot Spezia med 2-0 under lördagskvällen.
Ett resultat som innebär att laget går emot att missa Champions League-spel nästa säsong.

3:54

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Förra säsongen vann Milan ligatiteln. Men att försvara titeln den här säsongen har inte gått som förväntat.

Med fyra omgångar kvar att spela placerade sig de rödsvarta från Milano på femteplats i Serie A och kämpar för att säkra Champions League-spel nästa säsong.

Under lördagen reste Stefano Pioli och Milan till La Spezia för att ta sig an Emil Holm och Albin Ekdals Spezia Calcio. Ett Spezia som behöver alla poäng de kan ta för att säkra kontraktet nästa säsong, då man inför lördagens möte låg på nedflyttningsplats med tre poäng upp till Hellas Verona på säker mark.

När matchen väl hade startat var Milan ytterst nära att få en drömstart. Sandro Tonali tog avslut från halvdistans - men mittfältarens avslut träffade den vänstra stolpen och ut.

20 minuter senare hotade även vänsterbacken Theo Hernández från distans. Fransmannen avlossade en projektil som, av reprisbilderna att döma, såg ut att gå in i nättaket. Men Bartolomiej Dragowski stod för en lysande räddning och lyckades tippa ut skottet till en Milan-hörna.

Spezia, i sin tur, tog sig in i Milans straffområde flera gånger utan att egentligen skaffa sig några hundraprocentiga målchanser. Milan-spelarna var framgångsrika med att blockera de skotten Spezia fick till mot mål.

Hemmalagets första stora läge kom tio minuter in i den andra halvleken. Spezia rullade ut Milan-försvaret effektivt och fick fram bollen till Mehdi Bourabia med fri sikt från straffområdeskanten. Mittfältaren lyckades dock inte rikta sitt avslut på mål utan det gick tätt över kryssribban.

Tvärtemot i den första halvleken var det Spezia som hade de stora chanserna i den andra halvleken. Med 20 minuter kvar att spela avlöste två stora chanser varandra. Först räddade Mike Maignan ett friläge från Mbala Nzola och bara minuten senare räddade fransmannen ett nytt jätteläge från Albin Ekdal.

Milan hade samtidigt svårt att skapa bra målchanser. Det närmaste man kom var en nick från Ante Rebic. Men en Spezia-försvarare styrde ut till hörna.

Till slut bröts dödläget. På en hörna i den 75:e minuten prickade Przemyslaw Wisniewski stolpen med en nick. Han hade sedan tur därefter då bollen från stolpen prickade Fodé Ballo-Touré och studsade tillbaka till honom. Andra gången gillt så stötte Wisniewski in 1-0-målet till Spezia.

Tio minuter senare dödade Salvatore Esposito sedan matchen när han läckert skruvade in en frispark från distans till 2-0. Ett resultatet som blev slutresultatet.

- Så där knorrar man in en frispark! Vilken pärla, han får till det där perfekta dyket. Maignan är där men frisparken är för välplacerad, säger C Mores kommentator Christoffer Kviborg.

Förlusten innebär att Inter vid seger mot Sassuolo under lördagskvällen kan rycka ifrån Milan i kampen om den sista Champions League-platsen. Femteplacerade Milan står nu på 61 poäng medan fjärdeplacerade Inter, inför Sassuolo-matchen, står på 63 poäng.

Spezia, i sin tur, tog blytunga poäng i bottenstriden. Laget kliver upp på 30 poäng och är nu endast sämre målskillnad ifrån Hellas Verona på säker mark.

STARTELVOR:

Spezia: Dragowski - Ampadu, Wisniewski, Nikolaou - Amian, Bourabia, Esposito, Ekdal, Reca - Nzola, Gyasi.

Milan: Maignan - Kalulu, Kjaer, Tomori, Hernández - Pobega, Tonali - Saelemaekers, Diaz, Origi - Rebic.