TV: Milan krossade Sampdoria - Giroud tremålsskytt

Milan hemmaslog Sampdoria med 5-1 på hemmaplan.
Fransmannen Olivier Giroud stod för tre mål i matchen.

4:55

I spelaren ovan ser du höjdpunkter från matchen.

Milan kom till matchen mot Sampdoria med tre raka förluster i ryggen (samtliga turneringar inräknade). Tabelljumbon från Genua hade inte vunnit sedan den 19 mars.

Någon seger blev det inte den här gången heller.

Olivier Giroud briljerade stort och nätade tre gånger i Milans 5-1-seger.

Efter blott nio minuters spel serverades Rafael Leao av Brahim Diaz och portugisen kunde placera in 1-0.

- Skickligt från Brahim Diaz, sade C More-kommentatorn Christoffer Svanemar.

Tio minuter senare kom dock svaret. Fabio Quagliarella var välplacerad i straffområdet och kunde trycka in 1-1.

Men Sampdorias glädje var kortvarig. För i den 23:e minuten nådde Olivier Giroud högst på ett inlägg och kunde nicka in 2-1.

I den 27:e minuten fälldes Rafael Leao i straffområdet. Giroud gick fram för att ta straffen - och han skickade kyligt in sitt andra mål för dagen.

Med ungefär halvtimmen kvar att spela utökade Milan till 4-1. Sandro Tonali serverade Brahim Diaz - som kunde lägga in bollen i mål.

Milan var inte färdiga där.

Bara någon minut därefter slog Giroud till igen. Fransmannen brottades med Bram Nuytinck i straffområdet och kunde sedan sätta sitt tredje mål för dagen.

- Han är stark, sade C More-kommentatorn Christoffer Svanemar.

Milan ligger femma i Serie A och har en poäng upp till fjärde plats (som också är en biljett till Champions League). Den positionen innehas just nu av Lazio.

Milan: Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez - Tonali, Krunic - Messias, Diaz, Leao - Giroud.

Sampdoria: Ravaglia - Zanoli, Gunter, Nuytinck, Augelio - Winks, Rincon - Leris, Gabbiadini, Djuricic - Quagliarella.