TV: Milan räddades från fiasko efter sent självmål i Zlatans comeback

Serie A

Efter en tids frånvaro gjorde Zlatan under kvällen comeback.
Då spelade hans Milan 2-2 mot jumbon Spal efter att ha räddats av ett självmål i den 94:e minuten.

Efter 2-0-segern mot Roma ställdes Milan under kvällen mot Spal på bortaplan. Svenske Zlatan Ibrahimovics fanns inledningsvis med på bänken hos gästerna. Innan dagens tillställning var anfallaren senast med i Milano-lagets matchtrupp den 8 mars.

Ibrahimovic lagkamrater inledde även bäst med ett koppel av vassa anfall. Tog ledningen gjorde däremot hemmalaget Spal. Efter en tilltrasslad situation fick till slut Mattia Valoti in bollen i matchens 13:e minut, men de blåklädda var inte färdiga där.

Knappa kvarten senare utökade nämligen hemmalaget efter ett riktigt kanonmål av Sergio Floccari, 38, som seglade in bakom Gianluigi Donnarumma.

- Det är ett klassmål, säger Christoffer Svenamar i C Mores sändning.

Innan den första halvleken var till ända hade de svartklädda, genom Hakan Çalhanoğlu, en boll i nät. Efter VAR-granskning dömdes dock målet bort, men laget från norra Italien fick trots allt en fördel med sig inför resterande 45 minuter.

Efter en vårdslös tackling från Marco D'Alessandro på Theo Hernandez visades Spal-spelaren ut och hemmalaget hade därmed tio man på planen. När lagen gick till pausvilan var ställningen 0-0.

Under den andra akten malde gästerna på mot hemmamålet, men ett mål dröjde. Med anledning av det byttes den tidigare landslagsanfallaren Zlatan Ibrahimovic in. Om en reducering kom därefter? Jajemän.

I den 79:e minuten placerade portugisen Rafael Leao in 2-1. Vad som, bortsett Leaos reducering, dessutom skedde med svensken på planen? Kvittering.

Bara minuter från slutet stötte en hemmaförsvartare in bollen i eget mål, vilket innebar att mötet mellan lagen slutade oavgjort, 2-2.

I nästa omgång av Serie A ställs Milan mot SS Lazio på bortaplan, som för närvarande parkerar på andra plats i tabellen. "Rossoneri" återfinns å sin sida på en sjundeplacering.

Milan: Donnaruma - Calabria, Gabbia, Romagnoli, Hernandez - Kessie, Bennacer - Castillejo, Paqueta, Calhanoglu - Rebic.

Spal: Letica - Sala, Vicari, Bonifazi, Tomovic - D'Alessandro, Valdifiori, Dabo, Valoti - Petagna, Floccari.