TV: Milan segrade mot Roma - två mål i slutskedet avgjorde

Serie A

Milan tog sin andra raka seger under söndagskvällen.
Det efter dubbla mål mot Roma i matchens slutskede.

Utan Zlatan Ibrahimovic i laget inledde hemmalaget Milan bäst. Ett större bollinnehav och en rad anfall resulterade däremot inte i någonting. Det gjorde inte Edin Dzekos jättemöjlighet efter 20 minuter heller, trots att det var mycket nära. På inlägg från unge Justin Kluivert nickade den reslige anfallaren strax utanför.

Efter målmöjligheten tog Roma över matchbilden, men de riktigt vassa chanserna lyste med sin frånvaro i en mållös halvlek där bolltempot var lågt och spelarna såg tröttkörda ut.

I den andra halvleken fortsatte gästerna på den inslagna vägen och förde spelet. Resterande 45:s bästa chans inledningsvis kom däremot från Milan-håll. Turken Hakan Çalhanoğlu sköt från nära håll, men Mirante i Roma-målet räddade snyggt.

Tio minuter senare, i den 76:e matchminuten, kom Milanoklubbens ledningsmål. Efter flipperspel i straffområdet landade bollen framför Ante Rebic, som sköt upp bollen i nättaket. Men hemmalaget var inte färdiga där.

I den 88:e minuten kom utökningen. På straff sköt Hakan Çalhanoğlu stensäkert in 2-0. Ett mål som blev matchens sista när Milan segrade för andra matchen i följd.

Milan: Donnaruma, Conti, Kjær, Romagnoli, Hernandez - Kessie, Bennacer - Castillejo, Bonaventura, Çalhanoğlu - Rebic.

Roma: Mirante - Zappacosta, Smalling, Mancini, Spinazzola - Cristante, Veretout - Kluivert, Pellegrini, Mchitarjan - Dzeko.