TV: Milan tog sen seger mot Udinese – Zlatan inblandad i segermålet på stopptid

Serie A

Zlatan Ibrahimovic gjorde startdebut på San Siro i återkomsten i Milan.
Då var svensken inblandad i Ante Rebics avgörande 3-2-mål på stopptid mot Udinese, inhopparens andra mål i matchen.
- Jag är glad eftersom jag äntligen visade vad jag kunde, säger matchhjälten enligt Football Italia.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Zlatan Ibrahimovic fick göra startdebut på San Siro i återkomsten till Milan under söndagen, när Ken Sema och Udinese stod för motståndet. En tidig tavla av Milanmålvakten Gianluigi Donnarumma gjorde att Milan fick jobba i uppförsbacke större delen av matchen och trots en vändning i andra halvlek kunde Milan inte hålla ut, då Kevin Lasagna sköt 2-2 med minuter kvar av matchen och gav Udinese en poäng.

Udinese chockade Milan efter bara några minuter, när de minst sagt fick hjälp av Donnarumma. Målvakten kom ut fel och förlorade en duell mot en Lasagna vid sidlinjen. Då kunde Jens Stryger Larsen komma först till den fria bollen och slå den i det tomma målet.

Milan jobbade sig in i matchen och skapade ett par lägen innan halvtid. Bland annat var Zlatan framme vid ett inlägg från Theo Hernandez och hotade, men hans styrning täcktes undan till en hörna. Även Rafael Leao fick ett bra volleyläge på en fri boll i straffområdet, men än en gång var Udineseförsvaret med och täckte undan skottet.

Efter en tidig chans för Kevin Lasanga som Donnarumma gjorde en fin räddning på utnyttjade Milan slarv från Udinese för att kvittera. Seko Fofana och Stefano Okaka missförstod varandra och Andrea Conti kunde sno åt sig bollen. Efter en öppnande passning tillbaka till Conti slog högerbacken in bollen framför mål, där inhopparen Ante Rebic dök upp och rakade in 1-1 efter bara två minuter på planen. Målet var också kroatens första för säsongen i Milan.

Bara en liten stund senare kom även 2-1 och målskytt blev Theo Hernandez. På en hörna rensades bollen ut till försvararen som stod en bit utanför straffområdet. Där drog han på ett volleyskott som letade sig in i hörnmaskorna bakom Juan Musso.

Zlatan Ibrahimovic försökte ytterligare ett par gånger att bli målskytt, men en nick från nära håll blev för tam och ett avslut efter en fin framspelning av Rafael Leao gick en bit över ribban. Istället blev Lasanga målskytt för bortalaget bara minuter från slutet när han nickade in ett inlägg från höger, något som bäddade för delade poäng.

Men Milan skulle komma tillbaka och avgöra på tilläggstid. Zlatan Ibrahimovic fick bollen utanför straffområdet och efter en dragning hamnade bollen hos Rebic som rundade en försvarare och tryckte in 3-2 till hemmalaget, vilket blev slutresultatet och gav alla tre poäng.

- Jag är glad, eftersom jag äntligen visade vad jag kunde och de tre poängen är väldigt viktiga, nu ska vi bara fortsätta, säger matchhjälten enligt Football Italia.

- Vi har två, tre viktiga spelare i (Zlatan) Ibrahimovic, (Simon) Kjær och (Asmir) Begovic, som hjälper till mycket genom att ge laget råd. Vi visar det på planen och det ger resultat.

De tre poängen är viktiga för Milan i mitten av tabellen, som kliver upp på en åttondeplats med 28 poäng. Det är sju poäng efter Atalanta och Roma, som ligger fyra respektive femma i Serie A.