TV: Milan utökade sin serieledning - Kessié i huvudroll på San Siro

Serie A

Milan besegrade Fiorentina med 2-0 hemma i Zlatan Ibrahimovics skadefrånvaro.
Franck Kessié spelade huvudrollen på San Siro med ett mål och en assist - samt en straffmiss.

Under söndagen tog Milan emot Fiorentina hemma på San Siro. Milan, utan skadade Zlatan Ibrahimovic, jagade att utöka sin serieledning medan Fiorentina var ute efter att studsa tillbaka efter 1-0-förlusten mot Udinese förra helgen. Men matchen skulle nästan bara handla om Milan.

I den 17:e minuten gav Milan-kaptenen Alessio Romagnoli hemmalaget ledningen, när Franck Kessiés hörna letade sig hela vägen genom Fioretinas straffområde till pannan på Romagnoli - som enkelt placerade in 1-0.

Tio minuter senare tilldömdes Milan en straff, då belgaren Alexis Saelemaekers fällts i Fiorentinas straffområde. Straffen klev Kessié fram och förvaltade säkert, då ivorianen skickade Fiorentina-målvakten åt fel håll och placerade in 2-0 för Milan.

Milan fick ytterligare en straff innan halvtid, då Theo Hernandez fälldes av Fiorentina-försvararen Martin Caceres. Denna gång gick det dock inte lika bra för Kessié, då målvakten räddade hans straff och nekade honom titlen tvåmålsskytt.

Den andra halvleken bjöd inte på några fler mål, utan slutresultatet blev 2-0 till Milan. Segern innebär att man nu rycker i Serie A-toppen. Man leder nu med 23 poäng, fem poäng framför tvåan Inter som besegrade Sassuolo med 3-0 under lördagen.