TV: Milan vann fjärde raka i Serie A - krossade Monza

Serie A

Milan körde över Monza på San Siro.
Förgrundsfigur i den svartröd-randiga föreställningen var Brahim Diaz som blev tvåmålsskytt i den första halvleken.

1:15

Se ett utdrag från Fotbollslördag Europa i spelaren ovan.

Milan tog ledningen tidigt i matchen genom Brahim Diaz, spanjoren rann igenom Monza-försvaret på egen hand och styrde in ledningsmålet.

- Jättefint av Brahim Diaz, dåligt försvarsspel men också väldigt fint av Diaz, säger C Mores expertkommentator Matias Concha.

Men Brahim Diaz var inte nöjd där, med fem minuter kvar att spela av den första halvleken vände spanjoren bort Luca Caldirola och hängde dit 2-0 i det bortre hörnet.

- Två fina individuella prestationer av Diaz, säger Concha efter Diaz andra mål.

Milan var numret för stort för Monza på San Siro ikväll. I den andra halvleken skulle också 3-0-målet komma och det var Divock Origi som gjorde sitt första mål i Milan-tröjan. Precis utanför straffområdet hittade han det första krysset och stängde därmed matchen definitivt.

Ett mål som av studion i Fotbollslördag Europa jämfördes med ett visst Zlatan-mål från tiden i Inter.

- Det är ett nästan identiskt mål, hårt, högt upp i nättaket. Jag tycker att Zlatans är snyggare fortfarande men otroligt likt, säger Astrit Ajdarevic.

- Om vi ska rangordna så har Zlatan den där underbara vändningen i mottagningen som en extra krydda, säger Leonard Jägerskiöld Nilsson.

Matchen slutade 4-1 efter mål av Monzas Filippo Ranocchia och Milans Rafael Leao.

Milan: Tatarusanu - Dest, Kjaer, Tomori, Hernandez - Bennacer, Pobega - Messias, Diaz, Rebic - Origi.

Monza: Di Gregorio - Ciurria, Antov, Mari, Caldirola, Augusto - Sensi, Barberis - Pessina, Caprari - Mota.