TV: Missräkning för Milan - fick bara med sig kryss mot tabelljumbon

Serie A

Milan stod för en missräkning och spelade 2-2 mot Serie As tabelljumbo Salernitana under lördagskvällen.
Nu kan de tappa sin serieledning om Inter vinner under söndagen.

3:30

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Salernitana-Milan i spelaren ovan.

Under lördagskvällen gästade Serie As tabelletta Milan tabelljumbon Salernitana på Stadio Arechi i Salerno.

Då inledde Milan starkt. Efter bara fem minuter höll sig Junior Messias framme och gav gästerna ledningen med sitt fjärde ligamål för säsongen.

Men innan halvtid skulle Salernitana kvittera. Federico Bonazzoli stod för ett mäktigt nummer när han på akrobatiskt vis kvitterade till 1-1 i den 29 minuten.

I halvtid stod det 1-1. Men direkt i den andra halvleken var Rafael Leao nära på att ge Milan ledningen på ett minst liga akrobatiskt manér som Bonazzoli, när han cykelsparkade ett avslut precis utanför det ena krysset.

Milan forcerade efter ett ledningsmål därefter. Men mitt i forceringen tog istället Salernitana ledningen, när Milan Djuric vräkte sig fram i Milans straffområde och nickade in 2-1 till hemmalaget i den 72:a minuten.

Glädjen blev kortvarig för Salernitana och Djuric, dock. För i den 77:e nickade Olivier Giorud ner en boll till inbytte Ante Rebic, som tog emot, la upp bollen till sig själv och sköt in 2-2-kvitteringen från distans.

Milan var sedan nära på att ta ledningen när Giroud själv fick måtta avslut några minuter efter 2-2-målet, men fransmannens nick landade ovanpå nättaket istället för i mål.

Matchen slutade 2-2 och det blev två tappade poäng för Milan. Man leder Serie A med 56 poäng kontra tvåan Inters 54 poäng, men då har Inter två matcher mindre spelade. Även tredjeplacerade Napoli kan kliva förbi Milan i tabellen om de vinner sin kommande match.

Salernitana: Sepe - Mazzocchi, Dragusin, Fazio, Ranieri - Coulibaly, Radovanovic - Kastanos, Ribery, Bonazzoli - Djuric.

Milan: Maignan - Calabria, Tomori, Romagnoli, Hernandez - Bennacer, Tonali - Messias, Diaz, Leao - Giroud.