TV: Napoli ångar på - vann derbyt efter Gagliolos sena miss

I derbyt mot Salernitana blev det tre nya poäng efter att svenskitalienaren Riccardo Gagliolo bränt ett jätteläge på tilläggstid.

Gagliolo bränner jätteläge mot Napoli
1:23
Zielinski ger Napoli ledningen

Napoli har inlett Serie A-säsongen urstarkt och toppade ligan tillsammans med Milan på 28 poäng inför omgångens matcher. Under söndagskvällen väntade derby mot lillebror Salernitana från staden Salerno drygt fem mil från Neapel.

Efter en mållös första halvlek tog Napoli planenligt ledningen efter dryga timmen när Piotr Zielinski slog in en retur till 0-1 i efterspelet till Andrea Petagnas ribbnick. Kort därpå fick Salernitanas Grigoris Kastanos syna det röda kortet efter en vårdslös tackling och då talade det mesta för att Napoli skulle hålla undan.

Med kvarten kvar blev dock även Napoli reducerat till tio man när mittbacken Kalidou Koulibaly åkte på en frilägesutvisning. Salernitana fick sedan ett gyllene läge att kvittera i den 96:e minuten när bollen damp ner hos svenskitalienaren Riccardo Gagliolo, med en A-landskamp för Sverige, i straffområdet. Försvararen skickade dock bollen högt över ribban och Napoli kunde pusta ut.

Luciano Spallettis mannar toppar därmed Serie A tre poäng före Milan, som gästar Roma senare under söndagskvällen. Salernitana ligger kvar som nästjumbo på sju poäng.