TV: Napoli besegrade Cagliari - efter Mertens briljans

Serie A

Söndagens ligamatch mellan Cagliari och Napoli blev tajt och målsnål.
Men Dries Mertens briljans resulterade i att Napoli plockade alla tre poäng.

Napoli kom från två starka resultat med vinster mot Juventus och Sampdoria innan laget gick på en mina senast och förlorade mot nykomlingarna Lecce med 2-3. Under söndagen var Napoli ute efter revansch men Neapelklubben fick kämpa för det.

Första halvleken slutade mållös där Napoli stod för bollinnehavet men lyckades aldrig riktigt skapa någon chans som reslulterade i ett ledningsmål, men det skulle komma.

Napolis Piotr Zieliński fick ett bra läge när han tog skott utifrån straffområdet en bit in i andra halvlek. Bra räddning från Alessio Cragno i målet. Men Dries Mertens skott i den 65:e minuten blev aningen för svårt för Cagliarias målvakt.

När Mertens tog emot ett inspel från vänster smällde det till. Ett steg till vänster, ett steg till höger och i nästa ögonblick studsa bollen stolpe in. Ett mycket vackert mål från 32-åringen. Ett mål som även blev slutresultatet.

I och med Napolis vinst placerar de sig åtta i tabellen medan Cagliari ramlar ner till en elfte plats.