TV: Napoli körde över Roma - Insigne med läckert frisparksmål och känslosam Maradona-hyllning

Serie A

Napoli körde över Roma med 4-0 i en känslofylld match på Stadio San Paolo.
Höjdpunkten? Den kom när Neapel-sonen Lorenzo Insigne gjorde 1-0 och hyllade idolen, Diego Maradona.
- Vi ville vinna mer än någonsin för honom (Maradona) och för staden som sörjer, säger Insigne till Sky Sports.

Se Insignes mål och Maradona-hyllning i spelaren ovan.

Det var en känslofylld kväll på Stadio San Paolo i Neapel när Napoli spelade sin första Serie A-match sedan klubbikonen Diego Maradonas tragiska bortgång i veckan. Allra mest känslofyllt var det kanske för Neapel-sonen, tillika Napoli-kaptenen, Lorenzo Insigne som växt upp i staden med Maradona som sin idol.

Därför var det extra speciellt när just Insigne gjorde matchens första mål, då han läckert skruvade in en frispark bakom Antonio Mirante i Roma-målet efter 31 minuter. Så fort han uppfattat att bollen var i nät sprang Insigne ut till sidlinjen för att hämta en Maradona-tröja, som han sedan höll upp framför tv-kameran och kysste.

Efter 64 minuter utökade sedan Fabian Ruiz Napolis ledning. Mario Rui startade anfallet från vänsterbacken med en läcker volley-klack till Insigne, som drev upp längs hela planen innan han passade Ruiz som sköt in 2-0 från distans.

Med tio minuter kvar satte även Dries Mertens 3-0. Antonio Mirante kunde inte hålla Eljif Elmas långskott, utan släppte retur. Där dök Mertens upp och sköt in 3-0 till Napoli. Slutresultatet, det spikade Roma-fostrade Matteo Politano när han genom en soloräd läckert rullade in 4-0 till Napoli i den 86:e minuten.

Napoli vann sin sista match på hemmastadion under namnet "Stadio San Paolo", innan den i veckan byter namn till "Stadio Diego Armando Maradona" som hyllning till klubbens störste någonsin.

I och med segern kliver Napoli förbi Roma i Serie A-tabellen, då man klättrar upp på femteplats med 17 poäng. Roma har visserligen också 17 poäng, fast med sämre målskillnad än Napoli.

- Atmosfären gav oss verkligen extra motivation eftersom vi ville hylla vår idol. Det gör ont och vi ville vinna mer än någonsin för honom och för staden som sörjer, säger Insigne efter matchen till Sky Sports.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui - Ruiz, Demme - Lozano, Zielinski, Insigne - Mertens.

Roma: Mirante - Mancini, Cristante, Ibañez - Karsdrop, Pellegrini, Veretout, Spinazzola - Pedro, Mkhitaryan - Dzeko.

Publicerad 2020-11-29 kl 23:34